Recept i priprema /

Kako napraviti juhu bez mesa?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite hranjivu juhu s povrćem bez mesa za lagani ručak. Kako pripremiti juhu bez mesa?

7.7.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Isprobajte juhu od rajčice bez mesa s nekoliko jednostavnih i ukusnih dodataka, uključujući žlicu ricotte. Kako pripremiti juhu bez mesa?

Od sastojaka za ovu juhu bez mesa potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g rajčice, prepolovljene
  • 1 crveni luk, narezan na četvrtine
  • 2 paprike, grubo nasjeckane
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko grančica timijana
  • 1 žlica vinskog octa
  • 2 žlice ricotte
  • nekoliko listova bosiljka
  • 1 žlica miješanih sjemenki, prženih

Juha bez mesa priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite rajčice, luk i paprike u kalup za pečenje, prelijte uljem i začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite grančice češnjaka i timijana, pa pecite 25-30 minuta dok svo povrće ne omekša i lagano se karamelizira. Iscijedite režnjeve češnjaka u lim, otrgnite listove timijanu i bacite peteljke i ljuske češnjaka. Umiješajte ocat u lim pa sve izblendajte, dodajući dovoljno vode.

Zagrijte juhu bez mesa ako je potrebno, kušajte i začinite, a zatim žlicom prelijte u dvije zdjele i svaku prelijte žlicom ricotte, nekoliko listića bosiljka, sjemenkama i malo ulja. Poslužite juhu bez mesa uz kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo