Isprobajte juhu od rajčice bez mesa s nekoliko jednostavnih i ukusnih dodataka, uključujući žlicu ricotte. Kako pripremiti juhu bez mesa?
Od sastojaka za ovu juhu bez mesa potrebno vam je:
- 400 g rajčice, prepolovljene
- 1 crveni luk, narezan na četvrtine
- 2 paprike, grubo nasjeckane
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- nekoliko grančica timijana
- 1 žlica vinskog octa
- 2 žlice ricotte
- nekoliko listova bosiljka
- 1 žlica miješanih sjemenki, prženih
Juha bez mesa priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite rajčice, luk i paprike u kalup za pečenje, prelijte uljem i začinite.
Stavite grančice češnjaka i timijana, pa pecite 25-30 minuta dok svo povrće ne omekša i lagano se karamelizira. Iscijedite režnjeve češnjaka u lim, otrgnite listove timijanu i bacite peteljke i ljuske češnjaka. Umiješajte ocat u lim pa sve izblendajte, dodajući dovoljno vode.
Zagrijte juhu bez mesa ako je potrebno, kušajte i začinite, a zatim žlicom prelijte u dvije zdjele i svaku prelijte žlicom ricotte, nekoliko listića bosiljka, sjemenkama i malo ulja. Poslužite juhu bez mesa uz kruh.