Recept i priprema /

Kako napraviti juhu bez mesa?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite hranjivu juhu s povrćem bez mesa za lagani ručak. Kako pripremiti juhu bez mesa?

7.7.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Isprobajte juhu od rajčice bez mesa s nekoliko jednostavnih i ukusnih dodataka, uključujući žlicu ricotte. Kako pripremiti juhu bez mesa?

Od sastojaka za ovu juhu bez mesa potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g rajčice, prepolovljene
  • 1 crveni luk, narezan na četvrtine
  • 2 paprike, grubo nasjeckane
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko grančica timijana
  • 1 žlica vinskog octa
  • 2 žlice ricotte
  • nekoliko listova bosiljka
  • 1 žlica miješanih sjemenki, prženih

Juha bez mesa priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite rajčice, luk i paprike u kalup za pečenje, prelijte uljem i začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite grančice češnjaka i timijana, pa pecite 25-30 minuta dok svo povrće ne omekša i lagano se karamelizira. Iscijedite režnjeve češnjaka u lim, otrgnite listove timijanu i bacite peteljke i ljuske češnjaka. Umiješajte ocat u lim pa sve izblendajte, dodajući dovoljno vode.

Zagrijte juhu bez mesa ako je potrebno, kušajte i začinite, a zatim žlicom prelijte u dvije zdjele i svaku prelijte žlicom ricotte, nekoliko listića bosiljka, sjemenkama i malo ulja. Poslužite juhu bez mesa uz kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo