Imajte na umu da jetrica općenito imaju jak okus. Nekima će se svidjeti jak okus, ali ako ste jako osjetljivi, morate napraviti neke brze korake pripreme. Kada potopite jetrica u mlijeko oko 3 sata prije kuhanja, to uklanja neobičan miris i okus. Može ga čak učiniti i nježnijim, što je bonus bod za ovu tehniku.
Jetrica su vrlo hranjiva namirnica. Zapravo, puna su željeza, bio flavonoida, vitamina C, proteina i obilja vitamina B. Naravno, sadrži kolesterol, ali sve dok jedete jetru umjereno, trebali biste biti u redu. Sve što se pretjerano konzumira nije dobro za vas.
No, zašto se jetrica stavljaju u mlijeko? Kada se jetrica natapaju u mlijeku to im poboljšava ukupni okus. Prije natapanja u mlijeko morate napraviti neke pripreme. Kad režete jetrica, najbolje ih je prvo staviti na dasku za rezanje naopako. Vene ili žile trebaju biti izložene, a svaku žilu morate izrezati. Može ih biti teško izvaditi sve pa će neke možda morati ostati netaknute. Zatim skinite vanjsku membranu. Postoje oni koji preskaču ovaj dio, ali predlažem da odvojite dodatno vrijeme za to. Na taj će način vaša jetra biti nježnija i svježeg okusa. Nakon ovog cijelog postupka jetrica stavite u mlijeko kako bi im se ublažio okus.
Sada kada znate zašto se jetrica stavljaju u mlijeko, nadamo se da ćete iskoristiti tehniku kako bi poboljšali okus ovom zdravom obroku.