Jetrene okruglice su izvrsna opcija za one koji traže raznovrsnost u juhama. One su bogate proteinima i hranjivim tvarima te mogu obogatiti okus i teksturu vaših juha. Sastojci potrebni da se pripreme jetrene okruglice za juhu su:
- 500 g pileće ili svinjske jetre
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1/4 šalice mlijeka
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice luk u prahu
- 1/4 šalice nasjeckanog peršina
- 1 žlica maslinovog ulja
Kako biste pripremili jetrene okruglice za juhu najprije očistite jetru i izrežite je na manje komade. U multipraktiku usitnite jetru. U velikoj zdjeli pomiješajte usitnjenu jetru, krušne mrvice, jaje, mlijeko, sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i nasjeckani peršin. Miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
Oblikujte smjesu u male jetrene okruglice za juhu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte jetrene okruglice u tavu i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju. U velikoj posudi zakuhajte vodu. Dodajte jetrene okruglice u vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite jetrene okruglice i dodajte u juhu. Ovaj recept za jetrene okruglice za juhu već je gotov i jetrene okruglice spremne su za posluživanje u juhi.