Kulinarstvo /

Kako pripremiti domaće jetrene okruglice za juhu?

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Priprema jetrenih okruglica za juhu savršen je eksperiment za vas. Donosimo ukusan recept za jetrene okruglice za juhu.

27.2.2023.
9:58
Pixabay
VOYO logo

Jetrene okruglice su izvrsna opcija za one koji traže raznovrsnost u juhama. One su bogate proteinima i hranjivim tvarima te mogu obogatiti okus i teksturu vaših juha. Sastojci potrebni da se pripreme jetrene okruglice za juhu su:

  • 500 g pileće ili svinjske jetre
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice luk u prahu
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja

Kako biste pripremili jetrene okruglice za juhu najprije očistite jetru i izrežite je na manje komade. U multipraktiku usitnite jetru. U velikoj zdjeli pomiješajte usitnjenu jetru, krušne mrvice, jaje, mlijeko, sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i nasjeckani peršin. Miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblikujte smjesu u male jetrene okruglice za juhu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte jetrene okruglice u tavu i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju. U velikoj posudi zakuhajte vodu. Dodajte jetrene okruglice u vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite jetrene okruglice i dodajte u juhu. Ovaj recept za jetrene okruglice za juhu već je gotov i jetrene okruglice spremne su za posluživanje u juhi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo