editina kuhinja / Jeste li probali brze tortice od muškat tikve?

Ovaj kišni dan našu Editu Misirić ponovno je inspirirao za jesenske delicije. Na meniju su ovoga puta - tortice od bundeve

13.10.2015.
17:50
VOYO logo

Danas smo radili tortice od bundeve - jedan brzopotezni recept za hladno i tmurno vrijeme.

Potrebni su vam ovi sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Lisnato tijesto – 1 paketić (250 g)
  • Pire od muškat tikva – 200 g
  • Vrhnje za šlag – 200 ml
  • Klinčić – ½ žličice
  • Burbon šećer – 2 žlice
  • Mascarpone sir – 100 g
  • Med – 1 žlica
  • Cimet – 1 žličica

Tikve prerežite na pola, stavite u lim za pečenje rezanom stranom prema dolje i pecite u pećnici na 180 °C oko 20 min, dok ne omekša. Još dok su tople, izvadite koštice, ogulite koru, pa smiksajte meso štapnim mikserom u pire. Pire začinite s burbon šećerom, klinčićem i cimetom, dobro promiješajte. Dodajte dvije žlice vrhnja za šlag i promiješajte. Ostatak vrhnja za šlag istucite mikserom te smjesi dodajte dvije žlice šlaga. Lisnato tijesto razvaljajte uz dodatak brašna te rasporedite u 6 malih kalupa za tortice, na tijesto stavite smjesu od tikve i stavite peći u zagrijanu pećnicu 200 stupnjeva na 15 minuta. Dok se tortice peku pomiješajte mascarpone sir, med i cimet i lagano umiješajte šlag. Dobivenu kremu stavite u hladnjak. Kada su tortice pečene ostavite ih oko 5 minuta da odmore kako bi se ohladile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo