Miks Istoka i Zapada /

Jelovnik za Trumpa i Kima - spoj zapadnih i azijskih okusa

Image
Foto: Thinkstock

Rebarca od govedine i svinjetina u slatko-kiselom umaku servirala se na radnom ručku Donalda Trumpa i Kim Jong Una, spajajući tako okuse Istoka i Zapada

12.6.2018.
10:00
Thinkstock
VOYO logo

Prema jelovniku kojeg je objavila Bijela kuća, dvojica čelnika ručak će započeti predjelom od koktela s kozicama i salate od avokada, salate od zelenog manga s preljevom od meda i limete začinjene primjesama iz jugoistočne Azije i svježom hobotnicom, ali i "oisenom", korejskim jelom od punjenih krastavaca.

Kao glavno jelo servirat će se 'confit' od goveđih rebara (metoda pripremanja mesa u vlastitoj masnoći na laganoj vatri) s krumpirima 'dauphinoise' (kuhanim u vrhnju s češnjakom) i brokulom kuhanoj na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom umaku i pržena riža s umakom od čilija "XO" te korejsko jelo "daegu jorim" - bakalar pirjan sa sojom uz rotkvice i azijsko povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump i Kim zasladili su se s tartletom od tamne čokolade, sladoledom od vanilije s trešnjama Haagen-Dazs, i poznatom poslasticom s francuske Rivijere poznatom kao 'tart  tropezienne", vrstom francuskog brioša s kremom od limuna i vanilije. Poslasticu je proslavila slavna francuska glumica Brigitte Bardot koja se zaljubila u taj desert tijekom boravka u St. Tropezu na snimanju filma "I Bog stvori ženu".

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo