Kad vam ostane pečene govedine ili nekog drugog mesa, može doći u iskušenje samo baciti malo kečapa na tanjur i nazvati ga obrokom, ali ovi će jednostavni recepti koje vam donosimo u nastavku vaš sljedeći ručak ili večeru učiniti će beskrajno boljim.
Sendvič od goveđeg pečenja
Prošle nedjelje kupio sam mnogo veći komad govedine nego što mi je zapravo trebalo, pa smo za ručak mogli pojesti ostatke u sendviču s gorko-slatkim peršinom, pestom od lješnjaka i plavog sira, kao i u slatko-kiselom začinjenom tajlandskom stilu salata za večeru.
Sendvič od pečenja
Sastojci:
- 1 mala palica francuskog kruha, prepolovljena po dužini
- pesto od peršina, lješnjaka i plavog sira (prema Hugh Fearnley-Whittingstall)
- pečene paprike (pecite sami ili upotrijebite pečene paprike u staklenci)
- sol i svježe mljeveni crni papar
- kriške plavog sira (ili malo onoga što vam se sviđa)
Postupak:
- Svaku izrezanu stranu kruha lagano premažite s malo pesta
- Dodajte sloj pečene paprike, kriške govedine i sir
- Poslužite odmah.
Savjet: Ovo također jako dobro funkcionira kao prepečeni sendvič, s malo ustajalim kruhom.
Stoga nikako nemojte bacati ostatak pečenog mesa, već pripremite ovo zanimljivo i ukusno jelo uz pomoć jednostavno recepta.