Jela od ječma /

Pripremite ječam na salatu, kao juhu ili kao kašu

Image
Foto: Pixabay

Jela od ječma obogatit će vaš jelovnik. Donosimo vam nekoliko ideja za jela od ječma koja možete pripremiti.

15.10.2021.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Recepti s ječmom definitivno zaslužuju mjesto u vašoj pripremi obroka, bilo da tražite žitarice kao prilog za punjenje ili dio glavnog jela. Cijelo zrno ječma možete koristiti u gotovo svemu, uključujući salate, juhe, variva i zdjele sa žitaricama. U nastavku pročitajte nekoliko ideja za pripremu jela od ječma.

Crni ječam s juhom od gljiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namakanje preko noći za ječam vrijedno je vremena. Voda rehidrira drevno zrno, a tekućina za natapanje može se upotrijebiti u završnom jelu, poput zdjele s crnim ječmom, tanko narezanim gljivama, začinjenim kimchijem i sirovim rotkvicama.

Salata od slanutka, ječma i fete

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žvakani ječam susreće kremastu fetu i snažan grah u zdravoj salati koja čini fantastičnu prilog ili ručak vrijedan hvalisanja.

Ječam punjene paprike

Zaboravite na dosadnu staru rižu: umjesto toga napunite papriku ječmom, gljivama, parmezanom i mozzarelom.

Tostirani rižoto od ječma sa pireom od špinata i bilja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pire od špinata i peršina daje živopisan umak za ovaj kremasti rižoto od ječma. Cijelo jelo se skuha za manje od sat vremena.

Juha od zdjele

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i vaša omiljena zdjela sa žitaricama u obliku juhe, ovo zagrijano jelo od brozge preliveno je svijetlim i pomalo slatkim umakom od peršina.

Kaša od badema i ječma s voćem

Recepti s ječmom ne služe samo za ručak i večeru - već dobro dođu i za doručak. Primjer za to: ova kremasta, sanjiva zdjela kaše koja izvrsno koristi biserni ječam, bademe, višnje, masno vrhnje i nasjeckanu bijelu čokoladu.

Ječam, cvjetača i bilje s burratom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova salata od biljnih zrna zahtijeva biserni ječam, ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježe mrvice, nasjeckanu cvjetaču, srca celera, limunov sok, koricu limuna, ocat od šampanjca, peršin, burratu i kremšnite.

Ječmena kaša s medom od šljiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šljive imaju sladak, ali jarko kiselkast okus, što im dobro pristaje kao preljev za ovu slanu kašu.

Zdjela sa žitaricama sa začinjenim tikvicama, gljivama i curry jogurtom

Orašasti okus ječma čini ga izvrsnim izborom u zdjelama sa žitaricama s pečenim povrćem, poput ove s tikvicom delikata i gljivama. Preljev potočarke (ili rikule) čini paprenu završnicu, a curry jogurt je bitan.

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo