Jela na žlicu neka pronađe mjesto barem jedanput na . Jela na žlicu obiluju raznim povrćem i bogata su vitaminima, mineralima i vlaknima. Osim toga jela na žlicu su lagana, bogata okusima i niskokalorična.
Varivo od govedine jelo je na žlicu čija priprema je jednostavna, a rezultat je ukusno i zdravo varivo.
Potrebni sastojci za pripremu brzog jela na žlicu variva od govedine:
- 3 žlice oštrog brašna
- 30 dkg govedine narezane na kockice
- ½ žličica mljevene crvene paprike
- 3 žlice maslaca
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 luk
- 3 mrkve
- 0.5 dkg krumpira
- ½ žlica ružmarina
- 1 lovorov list
- 1 šalica smrznutog graška
- 2 žlice gustina
- 2 žlice vode
- ¼ šalice koncentrata rajčice
- sol
- papar
Upute za pripremu brzog jela na žlicu variva od govedine:
Pomiješajte brašno, sol, papar i crvenu papriku te u tu smjesu uvaljajte govedinu. Na ulju popržite govedinu.
Ukoliko je potrebno dodajte malo maslaca i pirjajte povrće. Dodajte češnjak, luk, mrkvu u lonac i kuhajte dok se povrće ne počne karamelizirati.
Dodajte temeljac od govedine, koncentrat rajčice, krumpir, lovorov list i ružmarin te dobro promiješajte. U lonac dodajte poprženu govedinu.
Ostavite da zavri na srednje jakoj vatri. Kad zavri kuhajte na slaboj vatri, pokrijte lonac i kuhajte oko dva sata dok govedina ne omekša.
Pomiješajte gustin s malo vode i dodajte u varivo, kuhajte još dodatnih 10 do 15 minuta uz povremeno miješanje.
Izvadite lovorov list i dodajte grašak te kuhajte 5-10 minuta.