Jela koja se mogu jesti i hladna moraju se pravilno čuvati, najbolje u hladnjaku. Slanutak i avokado dva su sastojka koji su bolji hladni nego topli, a također su nevjerojatno svestrani.
Pileća salata s avokadom i majonezom odlično je jelo koje je bolje kada se jede hladno. Možete napraviti razne hladne salata od tjestenine, samo mijenjajte umake, povrće, začine i dodatke poput tune ili piletine. Odlično jelo koje se može jesti hladno je i pohana piletina.
Kako biste pripremili pohanu piletinu koju možete jesti hladnu potrebni su vam ovi sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- jaje
- 2 šalice ulja
- žličica soli
- mljeveni crni papar
- žličica mljevene paprike
- žličica luka u prahu
- šalica tijesta
- šalica jogurta
Upute za pripremu piletine koja se može jesti hladna:
Lagano istucite svaki komad piletine da se spljošti. U zdjeli umutite jaje i jogurt. Dodajte komade piletine i okrenite nekoliko puta da se prekriju.Pomiješajte sve preostale sastojke osim biljnog ulja u drugoj posudi i zagrijte ulje na tavi.
Uklonite komade piletine, jedan po jedan, iz smjese i ostavite da višak tekućine iscuri. Ravnomjerno premažite smjesom od brašna. Otresite višak brašna i stavite meso u tavu.
Pržite nekoliko komada piletine odjednom, okrećući ih kad porumene, dok se ne ispeku, nekoliko minuta. Meso izvadite i ocijedite na papirnatim ubrusima. Meso ohladite preko noći u hladnjaku.