Kuharica /

Koja jela su dobra i kada su hladna? Koja jela se mogu jesti hladna?

Image
Foto: Pixabay

Jela koja se mogu jesti hladna odlična su za vruće ljetne dane. Koja jela su dobra i kada su hladna?

9.9.2022.
14:46
Pixabay
VOYO logo

Jela koja se mogu jesti i hladna moraju se pravilno čuvati, najbolje u hladnjaku. Slanutak i avokado dva su sastojka koji su bolji hladni nego topli, a također su nevjerojatno svestrani.

Pileća salata s avokadom i majonezom odlično je jelo koje je bolje kada se jede hladno. Možete napraviti razne hladne salata od tjestenine, samo mijenjajte umake, povrće, začine i dodatke poput tune ili piletine. Odlično jelo koje se može jesti hladno je i pohana piletina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste pripremili pohanu piletinu koju možete jesti hladnu potrebni su vam ovi sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • jaje
  • 2 šalice ulja
  • žličica soli
  • mljeveni crni papar
  • žličica mljevene paprike
  • žličica luka u prahu
  • šalica tijesta
  • šalica jogurta

Upute za pripremu piletine koja se može jesti hladna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagano istucite svaki komad piletine da se spljošti. U zdjeli umutite jaje i jogurt. Dodajte komade piletine i okrenite nekoliko puta da se prekriju.Pomiješajte sve preostale sastojke osim biljnog ulja u drugoj posudi i zagrijte ulje na tavi.

Uklonite komade piletine, jedan po jedan, iz smjese i ostavite da višak tekućine iscuri. Ravnomjerno premažite smjesom od brašna. Otresite višak brašna i stavite meso u tavu.

Pržite nekoliko komada piletine odjednom, okrećući ih kad porumene, dok se ne ispeku, nekoliko minuta. Meso izvadite i ocijedite na papirnatim ubrusima. Meso ohladite preko noći u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo