Mesna jela su popularna zbog mnogih razloga. Neki ljudi jednostavno uživaju u okusu mesa, dok drugi smatraju da je meso ključni izvor proteina u njihovoj prehrani. Bez obzira na razloge, mesna jela su neizostavan dio mnogih kuhinja diljem svijeta.
Prvo mesno jelo iz pećnice je pečena piletina s povrćem. Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 1 tikvica
- 1 paprika
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po želji
Kada pripremate mesno jelo iz pećnice najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite tikvicu, papriku i luk na manje komade, a češnjak sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte povrće, dodajte žlicu maslinovog ulja i začine po želji. Na masni papir za pečenje stavite pileće filete, te na svaki dodajte malo soli i papra. Dodajte povrće oko pilećih fileta, te sve pokapajte preostalom žlicom maslinovog ulja. Mesno jelo pecite u pećnici oko 25-30 minuta, ili dok pileća prsa ne postanu zlatno smeđa te poslužite toplo. Dobar tek!
Drugo mesno jelo iz pećnice je aromatični pečeni svinjski file. Sastojci:
- 600g svinjskog filea
- 2 žlice senfa
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica suhog bilja (timijan, ružmarin)
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po želji
Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte senf, sitno nasjeckani češnjak, suho bilje, maslinovo ulje, sol i papar. Svinjski file natrljajte pripremljenom smjesom i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Svinjski file stavite na masni papir za pečenje, te pecite u pećnici oko 25-30 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Drugo mesno jelo iz pećnice već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!