Bez kompliciranja / Jednostavnije ne može: Pripremite ukusna jela sa samo tri sastojka

Image
Foto: Pixabay

Ponekad si znamo zakomplicirati život inovativnim receptima, a zapravo možemo složiti ukusan i zdravi ručak sa samo tri glavna sastojka.

26.8.2019.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Pileća krilca s medom i začinima

Sastojci:

  • kilogram pilećih krilca
  • tri velike žlice mješavine začina
  • med

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva celzijevih
  2. Stavite pileća krilca u veliku posudu i dodajte mješavinu začina. Rukama promiješajte kako bi sva krilca bila prekrivena. 
  3. Smjestite krilca na veliki protvan i premažite tankim premazom meda
  4. Pecite 20 do 30 minuta

Recept prenosi Roasted Root.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Losos s limunom i bosiljkom

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • dva limuna
  • svježi bosiljak
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute: 

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Smjestite losos u protvan i prelijte polovicom limunovog soka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ostatak limuna narežite na kolutove i smjestite na losos. Svježi bosiljak posipajte po lososu u listićima ili nasjeckanog. Dodajte sol i papar po želji.

3. Pecite 15 do 20 minuta

Recept prenosi Taste of Home.

Pečene gljive punjene jajem

Sastojci:

  • svježa jaja
  • šampinjoni
  • šnite pršuta ili pureće šunke

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Upute:

1. Očistite gljive, uklonite stabljiku i izvadite unutrašnjost kako biste gljivu mogli napuniti jajem.

2. Ako želite, možete premazati gljive maslinovim uljem kabo se ne bi zaljepile za protvan.

3. Stavite male šnite pršuta u svaku gljivu.

4. Svako jaje razbijte u posudicu, a zatim ga oprezno stavite u gljivu - koliko stane.

5.​ Začinite po želji, ali imajte na umu da je pršut sam po sebi slan.

6. Pecite 20 minuta u pećnici na 190 stupnjeva.

Recept prenosi Paleo Spirit.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo