Recept i priprema /

Kako napraviti jednostavni umak za piletinu?

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept za jednostavni umak za piletinu je ukusan, brz i lak. Kako napraviti jednostavni umak za piletinu?

15.8.2022.
14:24
Pixabay
VOYO logo

Piletina će uz ovaj jednostavni umak izaći punog okusa sa slatkom i pikantnom glazurom. Poslužite jednostavni umak za piletinu s rižom i graškom kuhanim na pari za potpuni obrok.

Sastojci za jednostavni umak za piletinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica šećera
  • šalica soja umaka
  • šalica vode
  • ¼ šalice mljevenog češnjaka
  • ¼ šalice mljevenog svježeg đumbira
  • 1 kg pilećih bataka s kostima i kožom
  • ¼ šalice nasjeckanog mladog luka

Pomiješajte šećer, sojin umak, vodu, češnjak i đumbir u velikom loncu na srednjoj vatri i miješajte dok se šećer ne otopi.

Dodajte pileće batake i pustite da prokuhaju. Pirjajte, okrećući pileće batake hvataljkama svakih 5 minuta, dok jednostavni umak za piletinu ne dobije bogatu, smeđu glazuru i dok piletina više ne bude ružičasta na kosti i dok sok ne počne biti bistar, oko 35 minuta. Termometar s trenutačnim očitavanjem umetnut blizu kosti trebao bi očitati 74 stupnja C. Maknite lonac s vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta vaš jednostavni umak za piletinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite pileće batake na pladanj i pospite nasjeckanim zelenim lukom i dobivenim umakom prelijte preko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo