Kondenzirana krem juha i juha ključni su za dobivanje kremaste teksture rižota bez miješanja. Pečenjem piletine dodaje se prvi sloj okusa, a zatim se smjesa riže krčka u istoj tavi - samo umiješajte zeleni grašak, svježi bosiljak i parmezan i jednostavni kremasti rižoto s piletinom je gotov.
Sastojci za jednostavni rižoto s piletinom:
- 300g pilećih prsa
- 2 žlice maslaca
- luk, nasjeckani
- šalica nekuhane bijele riže dugog zrna
- 2 1/2 šalice pileće juhe
- šalica smrznutog zelenog graška, odmrznutog
- 3 žlice nasjeckanih listova svježeg bosiljka
- 2 žlice ribanog parmezana
Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte 1 žlicu maslaca u tavi. Dodajte piletinu i kuhajte 15 minuta ili dok ne porumeni s obje strane i bude gotova. Izvadite piletinu iz tave, poklopite i držite na toplom. Dodajte luk i kuhajte 3 minute. Dodajte preostalu 1 žlicu maslaca i zagrijavajte dok se ne rastopi. Dodajte rižu i kuhajte te miješajte 2 minute. Umiješajte juhe i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru na najnižu.
Poklopite i kuhajte 25 minuta povremeno miješajući. Vratite piletinu u tavu. Umiješajte grašak, 2 žlice bosiljka i 1 žlicu parmezana. Poklopite i kuhajte 5 minuta često miješajući. Prije posluživanja jednostavni rižoto s piletinom pospite preostalim bosiljkom i sirom.