Recept i priprema /

Jednostavni rižoto s piletinom brzo i ukusno glavno jelo

Image

Što čini jednostavni kremasti rižoto s piletinom tako jednostavnim? To je uravnotežen obrok koji pripremite za 10 minuta i sve to u jednoj posudi!

18.8.2022.
10:47
VOYO logo

Kondenzirana krem juha i juha ključni su za dobivanje kremaste teksture rižota bez miješanja. Pečenjem piletine dodaje se prvi sloj okusa, a zatim se smjesa riže krčka u istoj tavi - samo umiješajte zeleni grašak, svježi bosiljak i parmezan i jednostavni kremasti rižoto s piletinom je gotov.

Sastojci za jednostavni rižoto s piletinom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300g pilećih prsa
  • 2 žlice maslaca
  • luk, nasjeckani
  • šalica nekuhane bijele riže dugog zrna
  • 2 1/2 šalice pileće juhe
  • šalica smrznutog zelenog graška, odmrznutog
  • 3 žlice nasjeckanih listova svježeg bosiljka
  • 2 žlice ribanog parmezana

Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte 1 žlicu maslaca u tavi. Dodajte piletinu i kuhajte 15 minuta ili dok ne porumeni s obje strane i bude gotova. Izvadite piletinu iz tave, poklopite i držite na toplom. Dodajte luk i kuhajte 3 minute. Dodajte preostalu 1 žlicu maslaca i zagrijavajte dok se ne rastopi. Dodajte rižu i kuhajte te miješajte 2 minute. Umiješajte juhe i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru na najnižu.

Poklopite i kuhajte 25 minuta povremeno miješajući. Vratite piletinu u tavu. Umiješajte grašak, 2 žlice bosiljka i 1 žlicu parmezana. Poklopite i kuhajte 5 minuta često miješajući. Prije posluživanja jednostavni rižoto s piletinom pospite preostalim bosiljkom i sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo