Ukusno i ne deblja /

Jednostavni recepti s malo ugljikohidrata idealni za lakši gubitak kilograma

Image
Foto: Pexels

Možda ste se odlučili za dijetu sa smanenjim unosom ugljikohidrata, a čini vam se da stalno jedete istu hranu. Srećom, imamo rješenje. Ovi ukusni recepti nisu komplicirani, a imaju vrlo malo ugljikohidrata. Otkrijte ih klikom na 'SLJEDEĆA'

24.8.2019.
15:00
Pexels
VOYO logo

Pizza brodići od tikvica

Vrijeme: 20 minuta

Broj osoba: 8 brodića 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 4 velike tikvice, narezane po pola po dužini
  • marinada - salsa sa začinima, kupovna ili domaća
  • mozzarella
  • kobasica, narezana na kolutove
  • svježi bosiljak
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute: 

1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva celzijusa. Izdubite tikvice kako biste ih mogli napuniti. Ostatke usitnite te stavite na tavu sa zagrijanim maslinovim uljem.

2. U tavu dodajte salsu, začine po želji - chili, sol, papar. 

3. Napunite izdubljene tikvice te na vrh stavite komadiće mozzarelle i kobasice. Pecite u pećnici 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Poslužite s dodatkom svježeg bosiljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paprike punjene piletinom

Vrijeme: 1 sat i 15 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj osoba: 4 

Sastojci: 

  • mozzarella
  • parmezan
  • tri režnja češnjaka, sitno narezanog
  • umak od salse
  • malo začina crvene paprike i mljeveni papar
  • 6 paprika (babura ili crvena), očišćene
  • 300 grama piletine, nasjeckane
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Upute:

1. Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva, a u veliku zdjelu pomiješajte mozzarellu, parmezan, salsu, češnjak, papar, sol i crvenu papriku. Dodajte komadiće piletine i promiješajte.

2. Žlicom dodajte punjenje u paprike, a na svaku smjestite veći komad mozzarelle 

3. Pecite otprilike 50 minuta.

Okruglice od piletine s rezancima od tikvica

Vrijeme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Sastojci: 

  • 450 grama mljevena piletina
  • pet režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • jedno jaje, zamućeno
  • parmezan
  • peršin, crvena paprika, sol, papar
  • maslinovo ulje
  • sok polovice limuna
  • tri velike tikvice, narezane na 'zoodle'

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Upute: 

1. U veliku zdjelu stavite mljevenu piletinu, dva režnja češnjaka, jaje, parmezan, peršin i crvenu papriku. Začinite solju, paprom, promiješajte te oblikujte loptice. 

2.  Na duboku tavu stavite maslinovo ulje te pecite okruglice oko deset minuta. 

3. U tavu stavite maslinovo ulje i ostatak češnjaka. Miješajte minutu, a zatim ubacite sok polovice limuna i špagete od tikvica.​

4. Pustite da tikvice omekšaju te dodajte okruglice. Sve servirajte s mnogo parmezana dok je toplo.

Recepte donosi Delish.

bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo