Pizza brodići od tikvica
Vrijeme: 20 minuta
Broj osoba: 8 brodića
Sastojci:
- 4 velike tikvice, narezane po pola po dužini
- marinada - salsa sa začinima, kupovna ili domaća
- mozzarella
- kobasica, narezana na kolutove
- svježi bosiljak
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva celzijusa. Izdubite tikvice kako biste ih mogli napuniti. Ostatke usitnite te stavite na tavu sa zagrijanim maslinovim uljem.
2. U tavu dodajte salsu, začine po želji - chili, sol, papar.
3. Napunite izdubljene tikvice te na vrh stavite komadiće mozzarelle i kobasice. Pecite u pećnici 15 minuta.
4. Poslužite s dodatkom svježeg bosiljka.
Paprike punjene piletinom
Vrijeme: 1 sat i 15 minuta
Broj osoba: 4
Sastojci:
- mozzarella
- parmezan
- tri režnja češnjaka, sitno narezanog
- umak od salse
- malo začina crvene paprike i mljeveni papar
- 6 paprika (babura ili crvena), očišćene
- 300 grama piletine, nasjeckane
(FOTO: Thinkstock)
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva, a u veliku zdjelu pomiješajte mozzarellu, parmezan, salsu, češnjak, papar, sol i crvenu papriku. Dodajte komadiće piletine i promiješajte.
2. Žlicom dodajte punjenje u paprike, a na svaku smjestite veći komad mozzarelle
3. Pecite otprilike 50 minuta.
Okruglice od piletine s rezancima od tikvica
Vrijeme: 30 minuta
Broj osoba: 4
Sastojci:
- 450 grama mljevena piletina
- pet režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- jedno jaje, zamućeno
- parmezan
- peršin, crvena paprika, sol, papar
- maslinovo ulje
- sok polovice limuna
- tri velike tikvice, narezane na 'zoodle'
(FOTO: Pixabay)
Upute:
1. U veliku zdjelu stavite mljevenu piletinu, dva režnja češnjaka, jaje, parmezan, peršin i crvenu papriku. Začinite solju, paprom, promiješajte te oblikujte loptice.
2. Na duboku tavu stavite maslinovo ulje te pecite okruglice oko deset minuta.
3. U tavu stavite maslinovo ulje i ostatak češnjaka. Miješajte minutu, a zatim ubacite sok polovice limuna i špagete od tikvica.
4. Pustite da tikvice omekšaju te dodajte okruglice. Sve servirajte s mnogo parmezana dok je toplo.
Recepte donosi Delish.