Domaći kruh je najbolji kruh jer recept možete uvijek prilagoditi svom ukusu. Jeste li probali napraviti sami i proteinski kruh. Ako niste vrijeme je da sami napravite domaći proteinski kruh prema vrlo jednostavnom receptu.
Jedinstveni recept za proteinski kruh sastojci:
- 25 dkg zobi
- 6 dkg proteini sirutke
- malo sode bikarbone
- 2 dcl bademovog mlijeka
- 1 1/2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice chia sjemenki
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. U blenderu sameljite 12 dkg zobi u brašno. U brašno od zobi dodajte sodu, sirutku, chai sjemenke i preostalu zob.
Zasebno pomiješajte bademovo mlijeko i jabučni ocat. Dodajte tu smjesu u brašno. Napravite tijesto i stavit ega u lim za pečenje. Neka stoji barem pola sata prije pečenja. Prema receptu proteinski kruh se treba peći 40 minuta.