Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Deserti /

Kako se pripremaju domaći jednostavni paprenjaci?

Jeste li znali da možete pripremiti paprenjake u svega 30 minuta? Saznajte što su paprenjaci i kako se pripremaju jednostavni paprenjaci.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Paprenjaci su tradicionalni hrvatski kolači koji se često pripremaju u vrijeme božićnih blagdana. Njihova specifična kombinacija začina poput cimeta, papra i klinčića čini ih savršenim izborom za zimske dane, a miris koji se širi iz pećnice donosi toplinu i udobnost. 

Paprenjaci recept

Hrpa začina i razni kalupi za kekse su sve što vam treba za savršene paprenjake. Ovaj recept za paprenjake je jednostavan, ali vrlo ukusan, a keksi su idealni za posluživanje uz šalicu čaja ili kave. Savršeni su i kao poklon, ako ih uspijete sačuvati dok ne stignu do odredišta!

Paprenjaci sastojci:

450 g oštrog brašna

mljeveni crni papar

mljeveni klinčići

mljeveni cimet

2 žlice meda

3 žumanjka

1 jaje

150 g oraha

150 g šećera

180 g masti

mljeveni muškatni oraščić

Paprenjaci priprema:

Omekšalu mast pomiješajte s brašnom te dodajte šećer, mljevene orahe, jaje, žumanjke, med, cimet, malo klinčića u prahu, muškatnog oraščića i papra.

Sastojke dobro umiješajte u glatku smjesu. O

stavite je oko sat do dva u hladnjaku.

Tijesto izrežite kalupima za paprenjake te stavite na lim za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Paprenjake pecite na 180 °C oko 20 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike