Kako se pripremaju domaći jednostavni paprenjaci?
Paprenjaci su tradicionalni hrvatski kolači koji se često pripremaju u vrijeme božićnih blagdana. Njihova specifična kombinacija začina poput cimeta, papra i klinčića čini ih savršenim izborom za zimske dane, a miris koji se širi iz pećnice donosi toplinu i udobnost.
Paprenjaci recept
Hrpa začina i razni kalupi za kekse su sve što vam treba za savršene paprenjake. Ovaj recept za paprenjake je jednostavan, ali vrlo ukusan, a keksi su idealni za posluživanje uz šalicu čaja ili kave. Savršeni su i kao poklon, ako ih uspijete sačuvati dok ne stignu do odredišta!
Paprenjaci sastojci:
450 g oštrog brašna
mljeveni crni papar
mljeveni klinčići
mljeveni cimet
2 žlice meda
3 žumanjka
1 jaje
150 g oraha
150 g šećera
180 g masti
mljeveni muškatni oraščić
Paprenjaci priprema:
Omekšalu mast pomiješajte s brašnom te dodajte šećer, mljevene orahe, jaje, žumanjke, med, cimet, malo klinčića u prahu, muškatnog oraščića i papra.
Sastojke dobro umiješajte u glatku smjesu. O
stavite je oko sat do dva u hladnjaku.
Tijesto izrežite kalupima za paprenjake te stavite na lim za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Paprenjake pecite na 180 °C oko 20 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
403 Forbidden