Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Jednostavan recept za juneći saft s njokima

Pripremate ručak za cijelu obitelj? Juneći saft s njokima će vas oduševiti. Donosimo jednostavan recept za ukusan juneći saft s njokima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada pripremate njoke, morate se pobrinuti i za umak. Juneći saft izvrsno odgovara blagom okusu njoka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za juneći saft s njokima je fleksibilnost. U saft možete dodati svoje najdraže začine.

Sastojci za juneći saft s njokima:

2 kilograma njoki

3 žlice maslinovog ulja

1,5 kg junećih koljenica, izrezanih

Krupna sol i svježe mljeveni papar

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

3 režnja češnjaka

2 žlice umaka od rajčice

2 srednje mrkve

1 stabljika celera

1 šalica suhog crnog vina

2 šalice konzervirane pasirane rajčice

2 400 ml pilećeg temeljca

1 osušeni lovorov list

5 grančica timijana

Svježe ribani parmezan

Smanjite temperaturu pećnice na 150°C. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Junetinu obilno začinite solju i paprom. Radeći u serijama, pecite dok ne porumene, 4 do 5 minuta po strani. Prebacite na tanjur. Smanjite vatru na srednju. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok ne omekšaju, oko 4 minute. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte 2 minute. Dodajte mrkvu i celer i kuhajte 4 minute. Umiješajte vino, pustite da zavrije i kuhajte 1 minutu. Dodajte zapečenu junetinu, rajčice, temeljac, lovorov list i timijan. Pustite da zavrije, poklopite i prebacite u pećnicu. Kuhajte dok junetina ne omekša, 2 1/2 do 3 sata.

Pomoću šupljikave žlice premjestite junetinu u posudu i ostavite tekućinu. Skinite masnoću s tekućine. Odbacite lovorov list i majčinu dušicu. Meso odvojite od kostiju, narežite na komade veličine zalogaja. Vratite u lonac. Posolite i popaprite. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Lagano miješajući kuhajte nekoliko njoka odjednom. Kuhajte samo dok ne isplivaju, 3 do 4 minute. Prebacite njoke u cjedilo da se ocijede. Podijelite njoke u zdjelice, prelijte raguom i pospite parmezanom. Juneći saft s njokima već je gotov. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike