Kuharica / Jednostavan recept za juneći saft s njokima

Image
Foto: Pixabay

Pripremate ručak za cijelu obitelj? Juneći saft s njokima će vas oduševiti. Donosimo jednostavan recept za ukusan juneći saft s njokima.

9.5.2023.
9:39
Pixabay
VOYO logo

Kada pripremate njoke, morate se pobrinuti i za umak. Juneći saft izvrsno odgovara blagom okusu njoka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za juneći saft s njokima je fleksibilnost. U saft možete dodati svoje najdraže začine.

Sastojci za juneći saft s njokima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kilograma njoki
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1,5 kg junećih koljenica, izrezanih
  • Krupna sol i svježe mljeveni papar
  • 1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 2 srednje mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 1 šalica suhog crnog vina
  • 2 šalice konzervirane pasirane rajčice
  • 2 400 ml pilećeg temeljca
  • 1 osušeni lovorov list
  • 5 grančica timijana
  • Svježe ribani parmezan

Smanjite temperaturu pećnice na 150°C. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Junetinu obilno začinite solju i paprom. Radeći u serijama, pecite dok ne porumene, 4 do 5 minuta po strani. Prebacite na tanjur. Smanjite vatru na srednju. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok ne omekšaju, oko 4 minute. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte 2 minute. Dodajte mrkvu i celer i kuhajte 4 minute. Umiješajte vino, pustite da zavrije i kuhajte 1 minutu. Dodajte zapečenu junetinu, rajčice, temeljac, lovorov list i timijan. Pustite da zavrije, poklopite i prebacite u pećnicu. Kuhajte dok junetina ne omekša, 2 1/2 do 3 sata.

Pomoću šupljikave žlice premjestite junetinu u posudu i ostavite tekućinu. Skinite masnoću s tekućine. Odbacite lovorov list i majčinu dušicu. Meso odvojite od kostiju, narežite na komade veličine zalogaja. Vratite u lonac. Posolite i popaprite. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Lagano miješajući kuhajte nekoliko njoka odjednom. Kuhajte samo dok ne isplivaju, 3 do 4 minute. Prebacite njoke u cjedilo da se ocijede. Podijelite njoke u zdjelice, prelijte raguom i pospite parmezanom. Juneći saft s njokima već je gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo