Dagnje su vrlo ukusne, ali treba ih dobro pripremiti. Postoje različiti recepti kako pripremiti dagnje. Donosimo provjereno dobar recept kako pripremiti dagnje brzo i jednostavno. Pripremite dagnje prema receptu i oduševite svoje ukućane.
Sastojci za pripremu dagnji:
- 3 žlice maslaca
- 1/2 luka - sitno nasjeckanog
- 3 češnja češnjaka
- 1 kg dagnji
- 2,5 dcl suhog bijelog vina
- 3 rajčice narezane na kockice
Kako pripremiti dagnje:
Zagrijte ulje i otopite maslac. Dodajte češnjak i luk i povremeno miješajte oko 3 minute. Dodajte vino i kada zavrijte kuhajte oko 2 minute.
Dodajte rajčicu i dagnje te poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturu.
Protresite lonac tijekom kuhanja jedanput do dva puta. Dagnje su kuhane kada se otvore. Dodajte nasjeckani peršin, začinite sa soli i paprom.
Prije posluživanja dagnje pokapajte maslinovim uljem i poslužite s kriškama limuna. Ovo je samo jedan od načina kako pripremiti dagnje, a vrlo je jednostavan i ukusan.