Dugo niste kuhali hladetinu i zaboravili ste recept za kuhanje hladetine. Postoje različiti recepti za kuhanje hladetine koji se razlikuju u detaljima, primjerice, povrću i začinima koje se koriste. Donosimo osnovni recept za kuhanje hladetine koji možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci za hladetinu:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Recept za kuhanje hladetine:
Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.