Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom glavno je jelo koje se jednostavno priprema. Za pripremu ovog jela morat ćete odvojiti oko sat i pol vremena.
Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom sastojci:
- 70 dkg janjećih leđa
- 2 glavice luka
- 10 dkg mrkve
- 1 dkg brašna
- 3 češnja češnjaka
- 4 dcl crnog vina
- 2,5 dcl povrtne juhe
Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom priprema:
Kotlete koje ste posolili i uvaljali u brašno pržite oko 5 minuta sa svake strane. Na masnoćžu od pšrženja dodajte luk te naribanu mrkvu i češnjak. Povrće pržite oko 5 minuta i dodajte cimet ta crno vino. Kada vino ispari vratiti janjetinu te dodajte malo povrtne juhe.
Sve kuhajte još 40-ak minuta. Jelo janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom je gotovo te spremno za serviranje, servirajte ga s palentom.