Glavno jelo / Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom

Image

Kako pripremiti janjeća leđa? Donosimo vam recept za pripremu jela Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom.

19.7.2021.
17:10
VOYO logo

Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom glavno je jelo koje se jednostavno priprema. Za pripremu ovog jela morat ćete odvojiti oko sat i pol vremena.

Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 70 dkg janjećih leđa
  • 2 glavice luka
  • 10 dkg mrkve
  • 1 dkg brašna
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 dcl crnog vina
  • 2,5 dcl povrtne juhe

Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom priprema:

Kotlete koje ste posolili i uvaljali u brašno pržite oko 5 minuta sa svake strane. Na masnoćžu od pšrženja dodajte luk te naribanu mrkvu i češnjak. Povrće pržite oko 5 minuta i dodajte cimet ta crno vino. Kada vino ispari vratiti janjetinu te dodajte malo povrtne juhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve kuhajte još 40-ak minuta. Jelo janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom je gotovo te spremno za serviranje, servirajte ga s palentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo