Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom glavno je jelo koje se jednostavno priprema. Za pripremu ovog jela potreban vam je janjeći but.
Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom sastojci:
- 75 dkg janjetine
- 50 dkg mladog krumpira
- 2 glavice luka
- 3 pelata rajčice
- lovorov list
- 1,2 dcl crnog vina
- žličica mažurana
- 1,2 dcl bijelog vina
- 5 dkg sušenih vrganja
- žlica sjeckanog peršina
- mljevena crvena paprika
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom priprema:
Vrganje namočite u vodi. Na ulju pržite luk te narezano na komadiće janjeće meso. Sve poslolite i pirjate na laganoj vatri.
Nakon nekoliko minuta dpodajte crno i bijelo vino te ostavite neka se kuha još nekoliko minuta. Zatim dodajte vrganje te sve ostale sastojke. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom je gotova i spremna za serviranje kao glavno jelo.