Glavno jelo /

Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom

Image

Kako pripremiti janjeći but? Donosimo vam recept za pripremu jela Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom.

19.7.2021.
17:08
VOYO logo

Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom glavno je jelo koje se jednostavno priprema. Za pripremu ovog jela potreban vam je janjeći but.

Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 75 dkg janjetine
  • 50 dkg mladog krumpira
  • 2 glavice luka
  • 3 pelata rajčice
  • lovorov list
  • 1,2 dcl crnog vina
  • žličica mažurana
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • 5 dkg sušenih vrganja
  • žlica sjeckanog peršina
  • mljevena crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom priprema:

Vrganje namočite u vodi. Na ulju pržite luk te narezano na komadiće janjeće meso. Sve poslolite i pirjate na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko minuta dpodajte crno i bijelo vino te ostavite neka se kuha još nekoliko minuta. Zatim dodajte vrganje te sve ostale sastojke. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.

Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom je gotova i spremna za serviranje kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo