Janjeća prsa mogu se pripremiti na različite načine, postoje brojni recepti za pripremu janjetine. Janjetina kao ispod peke jedan je od načina kako pripremiti janjeća prsa.
Janjetina kao ispod peke sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg janjećih prsa
- 1 kg krumpira
- 2 mrkve
- pola korijena celera
- glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- ružmarin
- ulje
- 1 dcl bijelog vina
- mljevena crvena slatka paprika
- sol
- papar
Janjetina kao ispod peke priprema:
Janjeća prsa začinite s mljevenom crvenom paprikom, soli, paprom, ružmarinom, češnjakom i malo ulja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve izmiješajte i složite na dno vatrostalne posude. Na isti način začinite luk, krumpir, mrkvu i celer.
Na povrće stavite meso i podlijte s bijelim vinom. Sve pecite na 200 stupnjeva nešto više od sat vremena. Janjetina kao ispod peke je gotova i spremna za posluživanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa