KOSTI OGOLJENE, POKLOPAC SKINUT /

Janjetina je uvijek odličan izbor

'Ovo što imam u ruci je francuska obrada janjećeg racka. Kosti su ogoljene, a 'poklopac' na samom fileu je skinut', predstavio je Tomislav Gretić komad mesa od kojeg je skuhao vrlo ukusno jelo.

2.5.2013.
18:00
VOYO logo

Janjeći rack

Dok se rack peče, od drugog dijela mesa napravite kotlete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. 1 kg janjećeg racka
  2. sol
  3. papar
  4. timijan
  5. maslac
  6. maslinovo ulje
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:
Janjetinu posolite i popaprite. Zagrijte tavu i stavite ulje. Janjeći rack stavite u jako vruću tavu da se karamelizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se meso 'zatvori' sa svih strana, dodajte maslac i timijan, a zatim ga izvadite i stavite u pećnicu na 7 minuta.

Image
Foto: RTL

Dok se rack peče, od drugog dijela mesa napravite kotlete. Nauljite ih, posolite i popaprite. Ispecite ih na tavi s jedne i druge strane maksimalno 2 minute.

Nakon 7 minuta izvadite meso iz pećnice i ostavite ga minutu i pol da odstoji kako bi se sokovi proželi i zatim ga narežite.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo