Jako fini kremasti kolači odličan su izbor za sve prigode. Možete ih poslužiti uz čaj ili kavu, ali i na obiteljskim okupljanjima i zabavama.
Sigurno ste čuli za tiramisu, jedan od jako finih kremastih kolača. Donosimo recept za pripremu ovog jednostavnog, a jako finog kremastog kolača.
Za ovaj jako fini kremasti kolač potrebno vam je:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 2dc mlijeka
- 1 vanilin šećer
- žlica kave
- žlica ruma
- piškote
- kakao u prahu
- 25 dkg mascarpone sira
Upute jako fini kremasti kolači:
U jednu posudu staviti žumanjke, šećer i mlijeko. Kuhajte sve dok se smjesa ne zgusne te potom ostavite dok se smjesa ne ohlade(najbolje staviti u hladnjak).
Dok se smjesa hladi možemo krenuti u izradu šlaga. Za šlag je potrebno da se u jednu posudu stavi vrhnje i vanilin šećer radi finijeg okusa šlaga. Miksati ovu smjesu je potrebno sve dok smjesa ne postane ujednačena i čvrsta. I zadnja smjesa koja je potrebna za ovaj jako fini kremasti kolač je miješanje kave i ruma u maloj posudi. Možemo početi sa slaganjem, potrebno je za početak umočiti piškote u smjesu u kojoj smo pomiješali rum i kavu te staviti na dno posude za pečenje.
Mascarponea i prve smjese koja se hladila u hladnjaku potrebno je sjediniti te namaziti na piškote i na kraju ide šlag. Ovaj postupak se ponavlja istim redoslijedom. Kada ste gotovi sa slaganjem ovoga jakoga finog kremastog kolača možete preko kolača prosuti kakao u prahu i vaš kolač je gotov. Dobar tek.