Ako još niste probali jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije tada je vrijeme da probate. Napravite sami ovo zanimljivo jelo koje će vas oduševiti okusom, ali i izgledom.
Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije sastojci:
- 4 jabuke
- 24 dkg kukuruznog brašna
- limun
- 3 jaja
- 2 dcl bijelog vina
- žlica cimeta u prahu
- 2,5 dcl ulja
- 4 dkg šećera
- 10 dkg glatkog brašna
- 6 kuglica sladoleda
- sol
- ulje
Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije priprema:
Jabuke očistite od koštica i ogulite ih. Narežite ih na kolutove re stavite u umak koji ste napravili od vode i limunovog soka.
Kukurzno brašno izmiješajte s prstohvatom soli te naribanom koricom limuna i sve izmiješajte. U drugu posudu stavite žumanjke te ulijete suncokretovo ulj ei bijelo vino. Sve izmiješajte.
U tu smjesu ulijete mješavinu brašna sa soli i koricom limuna te napravite jednoličnu smjesu. Nakon toga dodajte 2 žlice šećra i polako dodajte snijeg od bjelanjaka.
Kolutove jabuka uvaljajte u brašno, te u dobivenu smjesu i pržite ih u dubokom ulju. Izvadite jabuke na papri za pečenje.
U posudi sa šećerom dodajte cimet i promiješajte. Uvaljajte pržene jabuke u smjesu cimeta i šećera. Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom su gotove, a servirajte ih sa sladoledom od vanilije.