Imam bayildi ili patlidžani na turski način jedan je od načina kako možete pripremiti patlidžane. Ovo orijentalno jelo Imam bayildi poslužite kao glavno jelo.
Imam bayildi sastojci:
- 4 patlidžana
- 2 glavice luka
- vezica peršina
- 20 dkg pelati rajčice
- 4 slatka feferona
- 4 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- žličica šećera
- sol
- papar
Imam bayildi priprema:
Patlidžane ogulite te po dužini na jednom mjestu napravite malu rupicu.
Stavite ih močiti u hladnu vodu.
Na maslinovom ulju pržite patlidžane sa svih strana. Kada ih popržite tada ih s otvorima za punjenje stavite u lonac s pola litre vode da su otvori prema gore.
Na maslinovom ulju pirjajte luk narezan na kolutove te dodajte rajčicu, peršin, sol i šećer. Sve promiješajte i s dobivenom smjesom punite patlidžane.
Dodajte u punjenje komadiće češnjaka i urkasite sa slatkim feferonim ai lukom. Neka se sve kuha oko pola sata. Imam bayildi orijentalno jelo je gotovo, ostavite neka se ohladi i poslužite hladno jelo.