Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak preko tjedna na pravom ste mjestu. Pečene punjene paprike su sve što vam treba.
Sastojci za pečene punjene paprike:
- 60 g riže
- 2 žlice maslinovog ulja, plus još za prelijevanje
- 1 srednji luk, nasjeckani
- 2 žlice paste od rajčice
- 3 češnja češnjaka
- 500 g mljevene junetine
- 1 konzerva rajčice narezane na kockice
- 1 žličica sušenog origana
- Košer soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 6 paprika
- Svježe nasjeckani peršin, za ukras
Priprema pečenih punjenih paprika:
Zagrijte pećnicu na 200°. U malom loncu pripremite rižu prema uputama na pakiranju. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Kuhajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Umiješajte pastu od rajčice i češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, još oko 1 minutu. Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte, lomeći meso drvenom kuhačom, dok ne prestane biti ružičasta, 6 minuta. Ocijediti masnoću.
Vratite goveđu smjesu u tavu, zatim umiješajte kuhanu rižu i rajčice narezane na kockice. Začinite origanom, solju i paprom. Neka se kuha dok se tekućina malo ne smanji, oko 5 minuta.
Stavite paprike prerezanom stranom prema gore u posudu za pečenje i pokapajte uljem. U svaku papriku žlicom stavite goveđu smjesu, a zatim prekrijte posudu za pečenje folijom. Pecite dok paprike ne omekšaju, oko 35 minuta. Otklopite i pecite dok sir ne postane mjehurić, još 10 minuta. Prije posluživanja ukrasite peršinom. To je ideja za ručak preko tjedna koju ne smijete zaobići.