Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Doručak /

Što pripremiti za doruča? Palačinke od banana - zanimljiva ideja za doručak

Trebate ideju za doručak? Donosimo super ideju za zdravi doručak od banana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Što napraviti za doručak? Nedostaju vam ideje za pripremu doručka? Kako bismo vam olakšali donosimo vam ideju za pripremu doručka.

Sastojci potrebni za izradu palačinki od banana:

2 šalice brašna

2 žličice praška za pecivo

1/3 šalice šećera

1/2 žličice soli

3 banane

1 1/2 šalice mlijeka

3 velika jaja - odvojite žumanjke i bjelanjke

štapić maslaca

6 žlica rastopljenog

2 žlice za premazivanje tave

1 žličica ekstrakta vanilije

javorov sirup

4 žlice maslaca

1/3 šalice smeđeg šećera

1 žličica cimeta.

U veliku zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Mikserom za postolje opremljenim nastavkom za pjenjaču umutite zrele banane s malom količinom mlijeka. Polako dodajte preostalo mlijeko. Jaja odvojite u 2 zasebne zdjele.

Žumanjke u jednoj zdjeli, bjelanjke u drugoj. Žumanjke, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije dodajte u mikser, umutite dok se ne sjedine sa smjesom mlijeka i banana. Umutite smjesu banana i mlijeka u suhe sastojke dok se samo ne sjedine; tijesto će biti malo grudasto. Nemojte previše miješati. Bjelanjke stavite u zasebnu zdjelu za miješanje.

Električnom ručnom miješalicom miješajte dok se ne formiraju srednji vrhovi. Lagano gumenom lopaticom savijte polovinu bjelanjaka u tijesto. Lagano umiješajte preostale bjelanjke. Bjelanjke se ne smiju potpuno ugraditi u tijesto. Zagrijte tavu dok se ne zagrije, na 350 ° F. Dodajte malo preostalog netopljenog maslaca na vruću tavu.

Dodajte malo ½ šalice tijesta za palačinke i ostavite da se stegne. Kad se počnu stvarati mjehurići, podignite palačinku; jednom zlatno smeđe boje, preokrenite. Kuhajte dok ne porumene s obje strane.

Čuvajte u pećnici zagrijanoj na 250 ° do posluživanja. Za karamelizirane banane zagrijte posudu s umakom srednje veličine na laganoj vatri i otopite maslac.

Dodajte smeđi šećer i cimet te miješajte dok se ne sjedini i šećer počne mjehurići i otopiti se. Narežite banane po dužini ⅓ inča. Stavite banane u karamel i kuhajte dvije minute na svakoj veličini.

Palačinke poslužite s javorovim sirupom, karameliziranim bananama i prepečenim orahom od oraha.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike