Ako želite intenzivniji okus chili umaka, možete dodati razne začine poput čilija u prahu, korijandera ili dimljene paprike.
Sastojci:
- 6-8 svježih chili papričica
- 1 luk
- 3 cherry rajčice
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica meda
- 1/2 šalice vode
- Sok od 1 limete
Kako biste pripremili najbolji chili umak, najprije operite i očistite chili papričice, rajčice i luk te ih narežite na manje komade.
U blenderu ili procesoru hrane, pomiješajte narezane chili papričice, rajčice, luk, češnjak, kumin, papriku i sol dok ne dobijete glatku smjesu.
U velikoj tavi, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte smjesu iz blendera te kuhajte oko deset minuta.
U sljedećem koraku, za najbolji chili umak dodajte med i vodu, promiješajte i kuhajte još deset minuta ili dok se umak ne zgusne i dobije željenu konzistenciju.
Skinite tavu s vatre i dodajte sok od limete. Promiješajte da se sve sjedini te pustite da se najbolji chili umak ohladi. Možete ga poslužiti uz jela po vašem izboru.