Teletina je vrlo kvalitetna namirnica koju je potrebno pravilno pripremiti kako ne bi ostala suha i bez okusa. Donosimo recept za pripremu teletine na tavi na maslinovom ulju. Prema receptu teletinu narežite na odreske i krenite s pripremom.
Sastojci za pripremu teletine:
- 1/2 kg teletine narezane na odreske
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk
- 2,5 dcl pilećeg ili goveđeg temeljca
- sok od 1 limuna
- žlica svježe nasjeckanog peršina
- sol i papar po ukusu
Kako pripremiti teletinu:
Zagrijte maslinovo ulje na tavi i dodajte teletinu koju ste narezali na odreske. Zapecite sa svih strana i premjestite u tanjur. Dodajte luk i češnjak i dinstajte dok ne omekšaju. Tek tada vratite mesu u tavu, ulijte temeljac i lagano dinstajte. Pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se meso dinsta oko 1 sat na laganoj vatri. Kada je meso mekano dodajte sok od limuna te peršin, sol i papar.
Promiješajte i dinstajte još oko minute. Teletina pečena na tavi je pripremljena. Poslužite ovo jelo toplo uz prilog prema želji.