Jela s teletinom /

Ideja i recept kako pripremiti sočnu i mekanu teletinu za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Kako bi teletina ostala mekana i sočna potrebno ju je pravilno pripremiti. Kako pripremiti sočnu i mekanu teletinu za glavno jelo?

5.5.2023.
16:36
Pixabay
VOYO logo

Teletina je vrlo kvalitetna namirnica koju je potrebno pravilno pripremiti kako ne bi ostala suha i bez okusa. Donosimo recept za pripremu teletine na tavi na maslinovom ulju. Prema receptu teletinu narežite na odreske i krenite s pripremom.

Sastojci za pripremu teletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg teletine narezane na odreske
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 2,5 dcl pilećeg ili goveđeg temeljca
  • sok od 1 limuna
  • žlica svježe nasjeckanog peršina
  • sol i papar po ukusu

Kako pripremiti teletinu:

Zagrijte maslinovo ulje na tavi i dodajte teletinu koju ste narezali na odreske. Zapecite sa svih strana i premjestite u tanjur. Dodajte luk i češnjak i dinstajte dok ne omekšaju. Tek tada vratite mesu u tavu, ulijte temeljac i lagano dinstajte. Pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se meso dinsta oko 1 sat na laganoj vatri. Kada je meso mekano dodajte sok od limuna te peršin, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promiješajte i dinstajte još oko minute. Teletina pečena na tavi je pripremljena. Poslužite ovo jelo toplo uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo