Lignje se mogu pripremiti na pariški, pržiti na tavi, pripremiti na roštilju... postoje različiti načini i recepti za pripremu lignji. Ako nemate puno vremena i želite napraviti brzo i ukusno jelo s lignjama tada pripremite lignje pržene na maslinovom ulju s aromom češnjaka i limuna. Kako pripremiti lignje otkriva recept.
Sastojci za pripremu lignji:
- 1/2 kg lignji
- maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- limun - sok i korica
- sol
- papar
- svježi peršin
Kako pripremiti lignje:
Najprije očistite lignje i narežite na kolutove.
Na tavi na maslinovom ulju pržite češnjak i dodajte lignje. Sve zajedno pržite oko 3 minute. Kada lignje omekšaju dodajte sok od limuna i koru od limuna. Začinite sa soli i paprom. Dobro promiješajte i dinstajte još minutu.
Lignje su gotove i spremne za posluživanje uz prilog i salatu prema želji.