Biftek je specijalitet koji se mora pravilno pripremiti. Jedan od najčešćih načina pripreme bifteka je na tavi. Priprema bifteka na tavi je vrlo jednostavna, važno je samo prilagoditi vrijeme pečenje vlastitom ukusu. Vrijeme pečenja ovisi o tome želite li slabije, srednje ili jače pečeni biftek.
Sastojci za pripremu bifteka:
- 2 bifteka
- sol
- papar
- začini po želji
Kako pripremiti biftek na tavi:
Biftek izvadite iz hladnjaka i neka stoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga začinite sa soli i paprom.
Zagrijte tavu i tek kada je tava zagrijana dodajte malo maslinovog ulja. Pecite biftek oko 4 minute sa svake strane za srednje pečeni biftek. Ako želite jače tada produžite vrijeme pečenja ili obrnuto za slabije pečeni biftek.
Zadnju minutu pečenja možete dodati malo maslaca kako bi biftek dobio dodatnu sočnost. Ovo je jednostavan i osnovni način kako pripremiti biftek na tavi. Biftek poslužite uz prilog prema želji i uživajte u punini okusa.