Popularni portal BuzzFeed svojski je izreklamirao Hrvatsku. Napravio je listu jela i vina zbog kojih se isplati godišnji odmor provesti u zemlji koju naziva 'rajem za sladokusce'.
Na sumnjamo da ćete se složiti s listom BuzzFeedom i komentarima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Hobotnica - "Razumijemo ako vam na fotografiji izgleda malo ljigavo, ali morate je probati jer je j.... ukusna".
- Kamenice - "Dalmacija je poznata i po ovim bebama. Većina ih dolazi iz Stona. Vidite li kako su ogromne?"
- Carpaccio - "Tanko narezano sirovo meso ili riba popularno je na obali i to iz dobrog razloga: Hrvatska se nalazi preko puta Italije, zemlje iz koje potječe to jelo."
- Rižoto od plodova mora - "s ovim jelom ne možete pogriješiti. To je zato što je Jadransko more nezagađeno, a time i sve što živi u njemu."
- Maslinovo ulje - "Možda ne znate, ali Hrvatska je zemlja maslinovog ulja. U mnogim konobama - to je dalmatinska riječ za restorane tradicionalne kuhinje, predjela su maslinovo ulje i kruh."
- Sir - "Vrlo, vrlo svjež i domaći."
- Domaće vino - "Imaju više od 300 vinskih regija...na našu žalost, nemaju razvijen izvoz zbog čega možda niste čuli za hrvatska vina".
- Domaća tjestenina - "Hrvatska je dobro poznata po domaćoj tjetsenini. Špageti ili njoki sa svježim sirom su u svakodnevnoj ponudi".
- Burek - "Možete ga naći u svakoj pekarnici. Lokalci preferiraju burek koji rade njihove mame, ali i onaj iz pekara drže odličnim".
- Ćevapi - "Dobro začinjeno mesou obliku kobasica koje dolazi u pecivu s mnogo dodataka, ali zbog načina na koji ga pripremaju, ovo jelo je puno ukusnije nego što zvuči", piše BuzzFeed i dodaje da se ćevapi uvriježeno jedu s kečapom. Tu ćemo ih morati ispraviti. Jedu se s lukom i kajmakom ili ajvarom.
- Žestice - Hrvatska je poznata po rakiji i domaćim likerima. Prije jela da vas zagrije, a poslije da vam pomogne probaviti ono što ste pojeli"
- Bijela riba i blitva - "Jedno od tradicionalnih dalmatinskih jela. Lokalci ga pripremaju i po nekoliko puta na tjedan i morate ga probati. Riba je spreljena vrlo jednostavno, s malo maslinovog ulja, a blitva je skuhana s krumpirom i izgnječena. Jedan Dalmatinac nam je rekao da oni jedu toliko blitve da ih u ostalim djelovima zemlje zovu 'blitvari'.
- Kolač od badema - "Tradicionalna dalmatinska slatsica, spravlja se od badema i svježeg sira i čestt je 'gost' na rođendaskim proslavama i specijalnim prilikama."
- Rožata - "Vrsta tradicionalnog pudinga, priprema se na dubrovačkom području".
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa