Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
sline nam cure! /

'Hrvatska je raj za sladokusce' piše popularni svjetski portal i nabraja redom od hobotnice, preko blitve, ribe, ulja do bureka i ćevapa!

Osim finih jela koje BuzzFeed nabraja, s žaljenjem primjećuje kako su hrvatska vina premalo poznata u inozemstvu, zbog slabog izvoza. Što reći, nego šteta

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Popularni portal BuzzFeed  svojski je izreklamirao Hrvatsku. Napravio je listu jela i vina zbog kojih se isplati godišnji odmor provesti u zemlji koju naziva 'rajem za sladokusce'.

Na sumnjamo da ćete se složiti s listom BuzzFeedom i komentarima.  

Hobotnica - "Razumijemo ako vam na fotografiji izgleda malo ljigavo, ali morate je probati jer je j.... ukusna".

Kamenice - "Dalmacija je poznata i po ovim bebama. Većina ih dolazi iz Stona. Vidite li kako su ogromne?"

Carpaccio - "Tanko narezano sirovo meso ili riba popularno je na obali i to iz dobrog razloga: Hrvatska se nalazi preko puta Italije, zemlje iz koje potječe to jelo."

Rižoto od plodova mora - "s ovim jelom ne možete pogriješiti. To je zato što je Jadransko more nezagađeno, a time i sve što živi u njemu."

Maslinovo ulje - "Možda ne znate, ali Hrvatska je zemlja maslinovog ulja. U mnogim konobama - to je dalmatinska riječ za restorane tradicionalne kuhinje, predjela su maslinovo ulje i kruh."

Sir - "Vrlo, vrlo svjež i domaći."

Domaće vino - "Imaju više od 300 vinskih regija...na našu žalost, nemaju razvijen izvoz zbog čega možda niste čuli za hrvatska vina".

Domaća tjestenina - "Hrvatska je dobro poznata po domaćoj tjetsenini. Špageti ili njoki sa svježim sirom su u svakodnevnoj ponudi".

Burek - "Možete ga naći u svakoj pekarnici. Lokalci preferiraju burek koji rade njihove mame, ali i onaj iz pekara drže odličnim".

Ćevapi - "Dobro začinjeno mesou obliku kobasica koje dolazi u pecivu s mnogo dodataka, ali zbog načina na koji ga pripremaju, ovo jelo je puno ukusnije nego što zvuči", piše BuzzFeed i dodaje da se ćevapi uvriježeno jedu s kečapom. Tu ćemo ih morati ispraviti. Jedu se s lukom i kajmakom ili ajvarom.

Žestice - Hrvatska je poznata po rakiji i domaćim likerima. Prije jela da vas zagrije, a poslije da vam pomogne probaviti ono što ste pojeli"

Bijela riba i blitva - "Jedno od tradicionalnih dalmatinskih jela. Lokalci ga pripremaju i po nekoliko puta na tjedan i morate ga probati. Riba je spreljena vrlo jednostavno, s malo maslinovog ulja, a blitva je skuhana s krumpirom i izgnječena. Jedan Dalmatinac nam je rekao da oni jedu toliko blitve da ih u ostalim djelovima zemlje zovu 'blitvari'.

Kolač od badema - "Tradicionalna dalmatinska slatsica, spravlja se od badema i svježeg sira i čestt je 'gost' na rođendaskim proslavama i specijalnim prilikama."

Rožata - "Vrsta tradicionalnog pudinga, priprema se na dubrovačkom području".

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike