Recept i priprema /

Kako pripremiti hrskavi krumpir u tavi?

Image
Foto: Pixabay

Hrskavi krumpir u tavi toliko je dobar da čak nije ni prilog, već jelo za sebe. Kako pripremiti hrskavi krumpir u tavi?

4.4.2022.
15:58
Pixabay
VOYO logo

Hrskavi krumpir u tavi oduševit će sve ljubitelje krumpira. Kako postići da krumpir postane hrskav? Pratite recept i napravite odličan hrskavi krumpir u tavi koji možete poslužiti kao samostalno jelo.

Sastojci za hrskavi krumpir u tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg krumpira
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • ½ žličice čilija u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Hrskavi krumpir u tavi priprema:

Kada želite pripremiti hrskavi krumpir u tavi, najprije je potrebno krumpir narezati na malene kockice. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje ili mast, ovisno o tome što više preferirate. Na zagrijano ulje dodajte krumpir, a začinite ga ružmarinom, solju i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir pecite neometano na tavi dok ne dobije zlatnu i koricu s donje strane. Bit će vam potrebno otprilike četiri do pet minuta. Okrenite hrskavi krumpir i pecite dok ne porumeni i s druge strane, za što će vam trebati dodatnih četiri do pet minuta.

Pri samom kraju hrskavi krumpir pečen na tavi pospite češnjakom i čilijem u prahu i nastavite peći, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša, još otprilike oko dvije minute. Hrskavi krumpir s tave poslužite kada je još vruć, a prilog možete odabrati sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo