Želite pripremtii pohanu piletinu, ali da ona postane fina i hrskava. Donosimo recept za pripremu hrskave pohane piletine. Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je ukusno glavno jelo.
Sastojci potrebni za pripremu hrskave pohane piletine:
- 6 pilećih bataka
- 6 pilećih zabataka
- 3 šalice mlaćenice
- 1/2 šalice ljutog umaka
- 2 žličice soli
- žličica papra
- 3 šalice brašna
- 1/2 šalice kukuruznog škroba
- žlica soli
- žlica paprike
- 2 žličice luka u prahu
- 2 žličice češnjaka u prahu
- žličica origana
- žličica bosiljka
- papar
- žličica paprike
- litra biljnog ulja
Hrskava pohana piletina priprema:
U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mlaćenicu, ljuti umak, sol i papar. Dodajte komade piletine. Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 4 sata.
Kada ste spremni za pohanje, ulijte biljno ulje u duboku tavu. Pripremite meso za pohanje tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, luk u prahu, češnjak u prahu, origano, bosiljak, bijeli papar, papriku i sol u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti ili plitkoj posudi. Dobro promiješajte.
Stavite komade piletine u smjesu od mlaćenice i nakon toga u smjesu za pohanje.
Pohanu piletinu stavite u duboko ulje i pecite barem 20-ak minuta. Ostavite hrskavu pohanu piletinu da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.