Kuharica / Hrskava pohana piletina - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema hrskava pohana piletina? Hrskava pohana piletina zahtjeva malo više truda za pripremu, ali trud se svakako isplati.

26.3.2022.
15:19
Pixabay
VOYO logo

Želite pripremtii pohanu piletinu, ali da ona postane fina i hrskava. Donosimo recept za pripremu hrskave pohane piletine. Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je ukusno glavno jelo.

Sastojci potrebni za pripremu hrskave pohane piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 pilećih bataka
  • 6 pilećih zabataka
  • 3 šalice mlaćenice
  • 1/2 šalice ljutog umaka
  • 2 žličice soli
  • žličica papra
  • 3 šalice brašna
  • 1/2 šalice kukuruznog škroba
  • žlica soli
  • žlica paprike
  • 2 žličice luka u prahu
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • žličica origana
  • žličica bosiljka
  • papar
  • žličica paprike
  • litra biljnog ulja

Hrskava pohana piletina priprema:

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mlaćenicu, ljuti umak, sol i papar. Dodajte komade piletine. Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 4 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste spremni za pohanje, ulijte biljno ulje u duboku tavu. Pripremite meso za pohanje tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, luk u prahu, češnjak u prahu, origano, bosiljak, bijeli papar, papriku i sol u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti ili plitkoj posudi. Dobro promiješajte.

Stavite komade piletine u smjesu od mlaćenice i nakon toga u smjesu za pohanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohanu piletinu stavite u duboko ulje i pecite barem 20-ak minuta. Ostavite hrskavu pohanu piletinu da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo