Kuharica /

Hrskava pohana piletina - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema hrskava pohana piletina? Hrskava pohana piletina zahtjeva malo više truda za pripremu, ali trud se svakako isplati.

26.3.2022.
15:19
Pixabay
VOYO logo

Želite pripremtii pohanu piletinu, ali da ona postane fina i hrskava. Donosimo recept za pripremu hrskave pohane piletine. Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je ukusno glavno jelo.

Sastojci potrebni za pripremu hrskave pohane piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 pilećih bataka
  • 6 pilećih zabataka
  • 3 šalice mlaćenice
  • 1/2 šalice ljutog umaka
  • 2 žličice soli
  • žličica papra
  • 3 šalice brašna
  • 1/2 šalice kukuruznog škroba
  • žlica soli
  • žlica paprike
  • 2 žličice luka u prahu
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • žličica origana
  • žličica bosiljka
  • papar
  • žličica paprike
  • litra biljnog ulja

Hrskava pohana piletina priprema:

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mlaćenicu, ljuti umak, sol i papar. Dodajte komade piletine. Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 4 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste spremni za pohanje, ulijte biljno ulje u duboku tavu. Pripremite meso za pohanje tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, luk u prahu, češnjak u prahu, origano, bosiljak, bijeli papar, papriku i sol u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti ili plitkoj posudi. Dobro promiješajte.

Stavite komade piletine u smjesu od mlaćenice i nakon toga u smjesu za pohanje.

Pohanu piletinu stavite u duboko ulje i pecite barem 20-ak minuta. Ostavite hrskavu pohanu piletinu da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo