Prženje piletine definitivno je kuharski projekt za vikend, što znači da će vam trebati nekoliko sati da ga napravite. Dajte si vremena i pripremite hrskavu pohanu piletinu iz snova.
Sastojci za hrskavu pohanu piletinu:
- 2 kg piletine
- 2 šalice mlaćenice
- 1 žlica košer soli
- 2 žličice krupno mljevenog crnog papra
- 2 žlice ljutog umaka, po želji
- 2 šalice brašna
- 1 žličica paprike
- uljane repice, za prženje
Kako se priprema hrskava pohana piletina?
Pomiješajte komade piletine, mlaćenicu, sol, papar i ljuti umak u velikoj zdjeli i ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata. Pomiješajte papriku s brašnom u srednjoj zdjeli uz koju postavite lim za pečenje.
Izvadite piletinu iz mlaćenice, zatim dodajte svaki komad piletine u brašno, dobro premažite, zatim stavite na lim za pečenje i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta.
Dodajte veliku pećnicu do polovice punu s uljem zagrijanim na 180 stupnjeva i pržite oko 10-12 minuta. To je to, vaša hrskava pohana piletina je gotova.