Recept i priprema /

Pripremite hrskavu pohanu piletinu za nedjeljni ručak

Image
Foto: Pixabay

Jede vam se hrskava pohana piletina? Zašto ne biste pripremili hrskavu pohanu piletinu za prste polizati prema ovom receptu?

1.9.2022.
17:02
Pixabay
VOYO logo

Prženje piletine definitivno je kuharski projekt za vikend, što znači da će vam trebati nekoliko sati da ga napravite. Dajte si vremena i pripremite hrskavu pohanu piletinu iz snova.

Sastojci za hrskavu pohanu piletinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg piletine
  • 2 šalice mlaćenice
  • 1 žlica košer soli
  • 2 žličice krupno mljevenog crnog papra
  • 2 žlice ljutog umaka, po želji
  • 2 šalice brašna
  • 1 žličica paprike
  • uljane repice, za prženje

Kako se priprema hrskava pohana piletina?

Pomiješajte komade piletine, mlaćenicu, sol, papar i ljuti umak u velikoj zdjeli i ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata. Pomiješajte papriku s brašnom u srednjoj zdjeli uz koju postavite lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite piletinu iz mlaćenice, zatim dodajte svaki komad piletine u brašno, dobro premažite, zatim stavite na lim za pečenje i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta.

Dodajte veliku pećnicu do polovice punu s uljem zagrijanim na 180 stupnjeva i pržite oko 10-12 minuta. To je to, vaša hrskava pohana piletina je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo