Recept i priprema /

Hrskava podloga savršeno odgovara za cheesecake

Image
Foto: Pixabay

Cheesecake je mnogima omiljeni desert, a uz neke detalje može postati još ukusniji. Kako napraviti hrskavu podlogu za cheesecake?

16.7.2022.
10:57
Pixabay
VOYO logo

Hrskava podloga za cheesecake savršen je izbor za svaki cheesecake. Priprema se brže i jednostavnije od bilo kojeg biskvita. Kako napraviti hrskavu podlogu za cheesecake?

Sastojci za hrskavu podlogu za cheesecake:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g keksa
  • 180 g maslaca

Prije nego što počnete s pripremom hrskave podloge za cheesecake, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Kekse obradite u multipraktiku dok ne budu poput krušnih mrvica. Dodajte maslac i promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojite dno posude s oprugom. Preokrenite podlogu. Tako ćete spriječiti da se podloga od keksa zalijepi u utor, pa ćete lakše prenijeti cheesecake. Preko podloge stavite list neprianjajućeg papira za pečenje tako da stranice budu iznad. Vratite podlogu u posudu i učvrstite.

Ravnom čašom raširite i utisnite smjesu za biskvit po dnu lima za pečenje. Pritisnite smjesu sa strane prije nego što napravite bazu kako se hrskava smjesa ne bi nakupila previše u kutovima.

Upotrijebite poleđinu čajne žličice da izravnate sve izbočine oko rubova hrskave podloge za cheesecake. Stavite u hladnjak na 30 minuta, kako bi se smjesa za biskvit stegnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo