Hrskava podloga za cheesecake savršen je izbor za svaki cheesecake. Priprema se brže i jednostavnije od bilo kojeg biskvita. Kako napraviti hrskavu podlogu za cheesecake?
Sastojci za hrskavu podlogu za cheesecake:
- 300 g keksa
- 180 g maslaca
Prije nego što počnete s pripremom hrskave podloge za cheesecake, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
Kekse obradite u multipraktiku dok ne budu poput krušnih mrvica. Dodajte maslac i promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Odvojite dno posude s oprugom. Preokrenite podlogu. Tako ćete spriječiti da se podloga od keksa zalijepi u utor, pa ćete lakše prenijeti cheesecake. Preko podloge stavite list neprianjajućeg papira za pečenje tako da stranice budu iznad. Vratite podlogu u posudu i učvrstite.
Ravnom čašom raširite i utisnite smjesu za biskvit po dnu lima za pečenje. Pritisnite smjesu sa strane prije nego što napravite bazu kako se hrskava smjesa ne bi nakupila previše u kutovima.
Upotrijebite poleđinu čajne žličice da izravnate sve izbočine oko rubova hrskave podloge za cheesecake. Stavite u hladnjak na 30 minuta, kako bi se smjesa za biskvit stegnula.