Recept i priprema / Hrskava podloga savršeno odgovara za cheesecake

Image
Foto: Pixabay

Cheesecake je mnogima omiljeni desert, a uz neke detalje može postati još ukusniji. Kako napraviti hrskavu podlogu za cheesecake?

16.7.2022.
10:57
Pixabay
VOYO logo

Hrskava podloga za cheesecake savršen je izbor za svaki cheesecake. Priprema se brže i jednostavnije od bilo kojeg biskvita. Kako napraviti hrskavu podlogu za cheesecake?

Sastojci za hrskavu podlogu za cheesecake:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g keksa
  • 180 g maslaca

Prije nego što počnete s pripremom hrskave podloge za cheesecake, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Kekse obradite u multipraktiku dok ne budu poput krušnih mrvica. Dodajte maslac i promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojite dno posude s oprugom. Preokrenite podlogu. Tako ćete spriječiti da se podloga od keksa zalijepi u utor, pa ćete lakše prenijeti cheesecake. Preko podloge stavite list neprianjajućeg papira za pečenje tako da stranice budu iznad. Vratite podlogu u posudu i učvrstite.

Ravnom čašom raširite i utisnite smjesu za biskvit po dnu lima za pečenje. Pritisnite smjesu sa strane prije nego što napravite bazu kako se hrskava smjesa ne bi nakupila previše u kutovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upotrijebite poleđinu čajne žličice da izravnate sve izbočine oko rubova hrskave podloge za cheesecake. Stavite u hladnjak na 30 minuta, kako bi se smjesa za biskvit stegnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo