Hrenovke u tijestu za savijače odlične su kao predjelo ili međuobrok a i možete ih uvijek poslužiti svojim gostima. Tijesto za savijače možete kupiti u dućanu i koristiti odmah ili zamrznuti pa koristiti kasnije.
Sastojci potrebni za pripremu hrenovka u tijestu za savijače su:
- 6 do 8 komada hrenovki
- tijesto za savijače
- žumanjak
- žlica mlijeka
Upute za pripremu hrenovka u tijestu za savijače:
Pećnicu zagrijte na 180°C. Lim obložite papirom za pečenje. U loncu skuhajte hrenovke, procijedite ih i ohladite.
Tijesto za savijače izrežite na dugačke trake. Zatim počnite umatati hrenovku počevši od vrha. Jednostavno zamotajte, a zatim stisnite donji kraj tijesta.
Nakon toga pomiješajte 1 žumanjak sa 1 žlicom mlijeka, premažite zamotane hrenovke i pecite 20-22 minute ili dok ne porumene. Na kraju poslužite toplo s dodatkom kečapa, senfa, majoneze ili nekog drugog umaka.