Kuharica /

Kako pripremiti i poslužiti hrenovke u tijestu sa jogurtom?

Image
Foto: Pixabay

Osim što hrenovke možete staviti u kupljeno tijesto za savijače ili tijesto za pizzu, kod kuće možete napraviti veoma ukusno i mekano tijesto sa jogurtom.

24.10.2022.
15:40
Pixabay
VOYO logo

Hrenovke se mogu poslužiti na različite načine, a jedan od češćih načina je priprema hrenovki u tijestu sa jogurtom. Kako pripremiti i poslužiti hrenovke u tijestu sa jogurtom?

Priprema hrenovki u tijestu sa jogurtom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g brašna
  • 30 g šećera
  • vrećica suhog kvasca
  • 200 g grčkog jogurta
  • 120 ml hladnog mlijeka
  • 1 jaje
  • 60 g slanog maslaca
  • hrenovke

Upute za pripremu hrenovka u tijestu s jogurtom:

  1. Pripremite veliki pleh obložen papirom za pečenje.
  2. U zdjelu dodajte brašno, šećer, kvasac, jogurt, mlijeko i jaje i miksajte mikserom.
  3. Kad se sve pomiješa dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok tijesto ne postane glatko, elastično i ne odskače kada tijesto pritisnete prstom.
  4. Stavite tijesto u zdjelu (lagano namažite zdjelu uljem) i prekrijte prozirnom folijom i čistom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta do 1 sat ili dok se volumen ne udvostruči. Da biste vidjeli je li tijesto dovoljno naraslo, jednostavno zabodite prst u tijesto i ako trag prsta ostane, onda se diglo.
  5. Podijelite tijesto na 100 do 115 gr svaki (ovisno kolike želite hrenovki) i svako razvaljajte u glatku kuglu.
  6. Razvaljte tijesto u dugačke ovalne oblike, zatim ga okrenite i zarolajte.
  7. Stavite tijesto u pleh i ostavite da se diže 45 do 60 minuta. Zatim premažite smjesom žumanjka i malo mlijeka.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  9. Kad je pecivo gotovo, izvadite ga i stavite unutra kuhane hrenovke. Dodajte umake po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo