Kuharica /

Kako pripremiti i poslužiti hrenovke u tijestu sa jogurtom?

Image
Foto: Pixabay

Osim što hrenovke možete staviti u kupljeno tijesto za savijače ili tijesto za pizzu, kod kuće možete napraviti veoma ukusno i mekano tijesto sa jogurtom.

24.10.2022.
15:40
Pixabay
VOYO logo

Hrenovke se mogu poslužiti na različite načine, a jedan od češćih načina je priprema hrenovki u tijestu sa jogurtom. Kako pripremiti i poslužiti hrenovke u tijestu sa jogurtom?

Priprema hrenovki u tijestu sa jogurtom:

  • 500 g brašna
  • 30 g šećera
  • vrećica suhog kvasca
  • 200 g grčkog jogurta
  • 120 ml hladnog mlijeka
  • 1 jaje
  • 60 g slanog maslaca
  • hrenovke

Upute za pripremu hrenovka u tijestu s jogurtom:

  1. Pripremite veliki pleh obložen papirom za pečenje.
  2. U zdjelu dodajte brašno, šećer, kvasac, jogurt, mlijeko i jaje i miksajte mikserom.
  3. Kad se sve pomiješa dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok tijesto ne postane glatko, elastično i ne odskače kada tijesto pritisnete prstom.
  4. Stavite tijesto u zdjelu (lagano namažite zdjelu uljem) i prekrijte prozirnom folijom i čistom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta do 1 sat ili dok se volumen ne udvostruči. Da biste vidjeli je li tijesto dovoljno naraslo, jednostavno zabodite prst u tijesto i ako trag prsta ostane, onda se diglo.
  5. Podijelite tijesto na 100 do 115 gr svaki (ovisno kolike želite hrenovki) i svako razvaljajte u glatku kuglu.
  6. Razvaljte tijesto u dugačke ovalne oblike, zatim ga okrenite i zarolajte.
  7. Stavite tijesto u pleh i ostavite da se diže 45 do 60 minuta. Zatim premažite smjesom žumanjka i malo mlijeka.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  9. Kad je pecivo gotovo, izvadite ga i stavite unutra kuhane hrenovke. Dodajte umake po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 104
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike