Hrenovke se mogu poslužiti na različite načine, a jedan od češćih načina je priprema hrenovki u tijestu sa jogurtom. Kako pripremiti i poslužiti hrenovke u tijestu sa jogurtom?
Priprema hrenovki u tijestu sa jogurtom:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 g brašna
- 30 g šećera
- vrećica suhog kvasca
- 200 g grčkog jogurta
- 120 ml hladnog mlijeka
- 1 jaje
- 60 g slanog maslaca
- hrenovke
Upute za pripremu hrenovka u tijestu s jogurtom:
- Pripremite veliki pleh obložen papirom za pečenje.
- U zdjelu dodajte brašno, šećer, kvasac, jogurt, mlijeko i jaje i miksajte mikserom.
- Kad se sve pomiješa dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok tijesto ne postane glatko, elastično i ne odskače kada tijesto pritisnete prstom.
- Stavite tijesto u zdjelu (lagano namažite zdjelu uljem) i prekrijte prozirnom folijom i čistom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta do 1 sat ili dok se volumen ne udvostruči. Da biste vidjeli je li tijesto dovoljno naraslo, jednostavno zabodite prst u tijesto i ako trag prsta ostane, onda se diglo.
- Podijelite tijesto na 100 do 115 gr svaki (ovisno kolike želite hrenovki) i svako razvaljajte u glatku kuglu.
- Razvaljte tijesto u dugačke ovalne oblike, zatim ga okrenite i zarolajte.
- Stavite tijesto u pleh i ostavite da se diže 45 do 60 minuta. Zatim premažite smjesom žumanjka i malo mlijeka.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
- Kad je pecivo gotovo, izvadite ga i stavite unutra kuhane hrenovke. Dodajte umake po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa