Recept i priprema /

Kako napraviti hrenovku u lisnatom tijestu?

Image
Foto: Pixabay

Popularna poslastica u pekarama je hrenovka u tijestu. Donosimo recept za pripremu hrenovke u tijestu kod kuće.

1.9.2022.
12:30
Pixabay
VOYO logo

Hrenovku u lisnatnom tijestu možete napraviti i sami kod kuće. Pratite recept i napravite ukusno predjelo - hrenovka u lisnatom tijestu.

Sastojci za hrenovku u tijestu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • lisnato tijesto
  • brašno
  • 2 jaja
  • 6 hrenovki
  • 3 žlice senfa
  • nasjeckani ružmarin
  • sol

Priprema hrenovke u tijestu:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmrznite vaše tijesto ako je bilo zamrznuto. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na njoj. Tijesto izrežite na pravokutnike.

Vrh svakog pravokutnika premažite sa senfom i potom stavite hrenovku na njega. Pospite sa nasjeckanim ružmarinom. Drugi kraj pravokutnika premažite umućenim jajetom. Urolajte hrenovku u tijesto i stavite u hladnjak na 10 do 15 minuta da se ohladi.

Izbodite ih vilicom. Premažite jajetom i pospite sol preko njih. Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 25 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo