Recept i priprema /

Kako napraviti hrenovku u lisnatom tijestu?

Image
Foto: Pixabay

Popularna poslastica u pekarama je hrenovka u tijestu. Donosimo recept za pripremu hrenovke u tijestu kod kuće.

1.9.2022.
12:30
Pixabay
VOYO logo

Hrenovku u lisnatnom tijestu možete napraviti i sami kod kuće. Pratite recept i napravite ukusno predjelo - hrenovka u lisnatom tijestu.

Sastojci za hrenovku u tijestu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • lisnato tijesto
  • brašno
  • 2 jaja
  • 6 hrenovki
  • 3 žlice senfa
  • nasjeckani ružmarin
  • sol

Priprema hrenovke u tijestu:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmrznite vaše tijesto ako je bilo zamrznuto. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na njoj. Tijesto izrežite na pravokutnike.

Vrh svakog pravokutnika premažite sa senfom i potom stavite hrenovku na njega. Pospite sa nasjeckanim ružmarinom. Drugi kraj pravokutnika premažite umućenim jajetom. Urolajte hrenovku u tijesto i stavite u hladnjak na 10 do 15 minuta da se ohladi.

Izbodite ih vilicom. Premažite jajetom i pospite sol preko njih. Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 25 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo