Hrenovku u lisnatnom tijestu možete napraviti i sami kod kuće. Pratite recept i napravite ukusno predjelo - hrenovka u lisnatom tijestu.
Sastojci za hrenovku u tijestu:
- lisnato tijesto
- brašno
- 2 jaja
- 6 hrenovki
- 3 žlice senfa
- nasjeckani ružmarin
- sol
Priprema hrenovke u tijestu:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
Odmrznite vaše tijesto ako je bilo zamrznuto. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na njoj. Tijesto izrežite na pravokutnike.
Vrh svakog pravokutnika premažite sa senfom i potom stavite hrenovku na njega. Pospite sa nasjeckanim ružmarinom. Drugi kraj pravokutnika premažite umućenim jajetom. Urolajte hrenovku u tijesto i stavite u hladnjak na 10 do 15 minuta da se ohladi.
Izbodite ih vilicom. Premažite jajetom i pospite sol preko njih. Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 25 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo.