Hrana na lešo može biti ukusna i zdrava u isto vrijeme, a to dokazuje ovaj recept. Pogledajte kako se priprema hrana na lešo uz ovaj recept za blitvu na lešo.
Sastojci za pripremu blitve i krumpira na lešo:
- 50 dkg krumpira
- 80 dkg blitve
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- češanj češnjaka
Priprema hrane na lešo - blitve i krumpira na lešo:
Prvi korak pripreme ove hrane na lešo je priprema blitve i krumpira. Blitvu i krumpir je potrebno očistiti. Dobro operite blitvu, zatim joj odrežite korijenje i ostavite sa strane. Krumpir dobro operite u hladnoj vodi i očistite od svih nečistoća. Nakon što ste ga oprali, vrijeme je za guljenje krumpira. Kada ste ga ogulili, narežite ga na kockice.
U posudu srednje veličine naspite vodu i dodajte narezani krumpir na kockice. Malo posolite, ovisno o vaše ukusu. Nakon 15 minuta dodajte blitvu u posudu s krumpirom i kuhajte još barem 10 minuta. Kada su blitva i krumpir gotovi izvadite ih iz posude i ocijedite.
Sada pomiješajte dvije žlice maslinovog ulja sa zgnječenim češnjakom. Dobiveni preljev pospite po krumpiru i blitvi. Dodatno začinite, ako je potrebno. Sve skupa pomiješajte i poslužite ovu hranu na lešo dok je još topla. Dobar tek!