Hokkaido bundeva poznata i kao Red Kuri Squash u osnovi je zimska tikva s debelom kožom koja izgleda poput bundeve i ružičaste je boje. Vanjski pokrov bundeve je tvrd, ali unutarnji dio je mesnat i nježan koji ima okus poput kestena. Hokkaido bundeva ranije se uzgajala u Japanu, Kaliforniji, Meksiku, Tasmaniji i Južnoj Africi. Najprikladnija je za klimu koja nudi vrijeme rasta od 100 dana ili više.
Hokkaido bundeva najbolje raste na suncu i ima sposobnost podnošenja suše. Svaka loza ove biljke daje uglavnom tri ploda, a za sazrijevanje je potrebno oko 90 dana. Bundeva je tvrde kore i iznutra je mesnata. Meso je zelenkasto ispod sjemena.
Hokkaido bundeva bogata je mnogim vitaminima i mineralima poput vitamina A, B i C te mineralima poput kalcija, fosfora, kalija i beta-karotena. Također ima ljekovito djelovanje kod bolesti poput želučanih problema, problema gušterače, slezene, srca i bubrega. Također liječi dijabetes i probleme muškaraca vezane uz prostatu. Ima visok sadržaj vlakana i detoksikacijske učinke.
Kako iskoristiti Hokkaido bundevu u kuhinji? Sjemenke i vlakna bundeve se uklanjaju prije upotrebe. Ima višestruko korisnu primjenu u kuhinji. Može se koristiti za izradu kolača, juha, umaka, slatkih, džemova, pita, nadjeva, jela za pečenje i jela s roštilja. Okus bundeve je nježan, sladak i orašast, a na vama je u kojem ćete ga obliku koristiti. Hokkaido bundeva daje slatki okus i prekrasnu teksturu vašoj hrani.
Hokkaido bundeva izvrsna je tikva i ima neograničene zdravstvene prednosti uz jednostavan i lagan proces uzgoja. Očuvanjem i skladištenjem na odgovarajući način možete izvući korist iz bundeve, a koristiti i njezine sjemenke za različite recepte.