Recept i priprema /

Kako pripremiti ukusnu hobotnicu pod pekom?

Image

Na ognjištima naših predaka često se širio miris hobotnice pod pekom. Okušajte se i vi u pripremi hobotnice pod pekom.

19.8.2022.
14:33
VOYO logo

Želite li kušati ovo tradicionalno jelo hobotnice pod pekom, na pravom ste mjestu da naučite kako je možete pripremiti.

Sastojci za hobotnicu pod pekom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg hobotnice
  • 1 kg mladog krumpira
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 dl bijelog vina
  • luk
  • tri češnja češnjaka
  • sol, papar, peršin

Duboko smrznutu hobotnicu odmrznite, očistite i isperite. Stavite u lonac bez dodavanja vode, poklopite i pustite da se lagano kuha.

Povremeno okrenuti. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari i dok dno posude ne bude ljubičasto od taloga. Maknite s vatre. Krumpir operite i bez skidanja kore prerežite na pola. Stavite krumpir u posudu za pečenje. Začinite s malo soli i prepolovljenim lukom. Na sredinu tave stavite hobotnicu i sve pokapajte maslinovim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklopiti pekom (željeznim poklopcem) i na vrh posuti žeravicu s ognjišta. Pecite hobotnicu pod pekom 40 minuta. U tavu u kojoj smo pirjali hobotnicu dodamo malo maslinovog ulja i zakuhamo sitno nasjeckani češnjak.

Dodajte bijelo vino, papar i peršin. Sol nije potrebna. Umak kuhajte dvije minute, skinite željezni poklopac s peke, prelijte umak preko hobotnice i krumpira i pecite još 2-3 minute dok krumpir ne upije umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo