Hobotnica se može pripremiti i na gulaš s kombinacijom različitog povrća. Kako se priprema hobotnica na gulaš s krumpirom?
Za pripremu hobotnice na gulaš s krumpirom potrebni su sljedeći sastojci:
- 1 kg hobotnice, očišćene
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana luka
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 lista lovora
- litra i pol pilećeg temeljca
- 1/2 litre crnog vina ili vode
- 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
- 1/2 kg krumpira
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 2 žlice nasjeckanog perišina
- sol
- papar
Hobotnica na gulaš s krumpirom priprema:
Najprije pripremite hobotnicu tako da je stavite u kipuću vodu na 5 minuta. Izvadite je nakon 5 minuta, osušite i ohladite. Nakon toga narežite na manje komade.
Na maslinovom ulju pržite luk, češnjak i lovor. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Nakon toga umiješajte rajčice, sol, papar, hobotnicu i temeljac.
Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte krumpir i kuhajte još 15 minuta.
Sol i papra dodajte prema ukusu. Hobotnica na gulaš s krumpirom je spremna za posluživanje.