Kuharica /

Hladni umak od vrhnja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Hladni umak od vrhnja pripremali su naši predci. Ako se hladni umak od vrhnja priprema?

17.8.2023.
10:52
Pixabay
VOYO logo

Ako ste čuli da postoji hladni umak od vrhnja, to ste sigurno čuli od vaših predaka. To je tradicionalni umak kojeg su pripremale naše bake i to uz ribu. Naime, hladni umak od vrhnja poslužuje se uz ribu te je gotovo nemoguće zamisliti njegovu drugu upotrebu. Vrlo se brzo priprema, od svega par sastojaka koje sigurno imate kod kuće, a hladni umak od vrhnja okusom je savršen.

Sastojci od kojih se radi hladni umak od vrhnja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • Sol, papar

Hladni umak od vrhnja priprema se u nekoliko koraka:

  1. Rastopite maslac.
  2. Dodajte brašno i popržite ga do žute boje. Ostavite da se ohladi.
  3. Kada je brašno ohlađeno, dodajte vrhnje i začinite.
  4. Sve dobro izmiješajte da ne bi ostalo grudica.

Da bi bio još bolji, hladni umak od vrhnja ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo