Kuharica / Hladni umak od vrhnja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Hladni umak od vrhnja pripremali su naši predci. Ako se hladni umak od vrhnja priprema?

17.8.2023.
10:52
Pixabay
VOYO logo

Ako ste čuli da postoji hladni umak od vrhnja, to ste sigurno čuli od vaših predaka. To je tradicionalni umak kojeg su pripremale naše bake i to uz ribu. Naime, hladni umak od vrhnja poslužuje se uz ribu te je gotovo nemoguće zamisliti njegovu drugu upotrebu. Vrlo se brzo priprema, od svega par sastojaka koje sigurno imate kod kuće, a hladni umak od vrhnja okusom je savršen.

Sastojci od kojih se radi hladni umak od vrhnja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • Sol, papar

Hladni umak od vrhnja priprema se u nekoliko koraka:

  1. Rastopite maslac.
  2. Dodajte brašno i popržite ga do žute boje. Ostavite da se ohladi.
  3. Kada je brašno ohlađeno, dodajte vrhnje i začinite.
  4. Sve dobro izmiješajte da ne bi ostalo grudica.

Da bi bio još bolji, hladni umak od vrhnja ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo