Ako ste čuli da postoji hladni umak od vrhnja, to ste sigurno čuli od vaših predaka. To je tradicionalni umak kojeg su pripremale naše bake i to uz ribu. Naime, hladni umak od vrhnja poslužuje se uz ribu te je gotovo nemoguće zamisliti njegovu drugu upotrebu. Vrlo se brzo priprema, od svega par sastojaka koje sigurno imate kod kuće, a hladni umak od vrhnja okusom je savršen.
Sastojci od kojih se radi hladni umak od vrhnja su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 300 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice glatkog brašna
- Sol, papar
Hladni umak od vrhnja priprema se u nekoliko koraka:
- Rastopite maslac.
- Dodajte brašno i popržite ga do žute boje. Ostavite da se ohladi.
- Kada je brašno ohlađeno, dodajte vrhnje i začinite.
- Sve dobro izmiješajte da ne bi ostalo grudica.
Da bi bio još bolji, hladni umak od vrhnja ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa