Ako vam je dosta krumpira, preporučamo da poslužite hladne salate uz pečenje. Razlog zašto su baš hladne salate uz pečenje idealan prilog jest što ih je jednostavno za pripremiti, brzo su gotove, nemate puno posla s njima, a opet su ukusne i zdrave.
ajčešće pripremljene hladne salate uz pečenje jesu grah ili krumpir salata za koju vam ne treba puno vremena ni sastojaka. Sve što trebate je grah ili krumpir, luk, sol, papar, maslinovo ili bučino ulje i jabučni ocat.
Isto tako, meksička salata, salata od tjestenine također su dobar izbor. Meksička salata se priprema jednostavno, a treba vam grah, paprika, rajčica, kukuruz, željeno ulje, ocat i začini.
Salata od tjestenine malo je kompliciranija jer zahtjeva da skuhate spiralnu tjesteninu te narežite sir na kockice, kao i rajčicu, papriku i kisele krastavce. Tome još dodajte kukuruz, začine, nekoliko žlica grčkog jogurta i kiselog vrhnja.
Kao što vidite, možete poslužiti različite hladne salate uz pečenje, a na vama je da prema svojim okusnim preferencijama odaberete onu najdražu.