Jeste li ikada pripremali hladnu salatu s gljivama? Ova hladna salata s gljivama može se iskoristiti kao obrok ili kao prilog. Pogledajte kako se priprema hladna salata s gljivama.
Hladna salata s gljivama sastojci:
- 20 dkg gljiva, očišćenih i narezanih
- 1/4 šalice nasjeckanog crvenog luka
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica vinskog octa
- sol i papar, po ukusu
- žlica nasjeckanog svježeg peršina
Upute za hladnu salatu s gljivama:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive, luk i češnjak i kuhajte dok gljive ne omekšaju, oko 8-10 minuta. Maknite tavu s vatre i pustite da se smjesa ohladi na sobnu temperaturu.
Kad se ohladi, dodajte vinski ocat, sol, papar i peršin ako koristite i promiješajte da se sjedini. Ohladite hladnu salatu s gljivama u hladnjaku najmanje 30 minuta prije posluživanja.
Salati možete dodati i druge sastojke kao što su nasjeckane rajčice, krastavci, paprike ili čak malo mrvičastog sira. Uživajte!