Hladna salata od ječma priprema se brzo te ne treba puno sastojaka. Ječam je zdrava namirnica koju bi trebalo što češće uvrstiti u svoje jelovnike. Iako je prvenstveno zamišljana kao vegetarijansko jelo, hladna salata od ječma savršen je prilog uz neko pečenje ili kao predjelo.
Da bi se hladna salata od ječma našla na vašem stolu treba vam:
- 1 šalica ječma
- 1 crvena paprika
- cherry rajčice
- manja konzerva kukuruza
- manja glavica luka
- sol, papar, chilli
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
Priprema hladne salate od ječma:
Hladna salata od ječma priprema se tako da ječam stavite kuhati dok ne omekša. Kada omekša znači da je gotov te ga operite pod hladnom vodom i ostavite da se hladi. Narežite ostalo povrće te dodajte ječmu. Začinite s malo maslinova ulja i jabučnog octa te začinima prema želji.
Hladna salata od ječma može stajati pa vam može poslužiti i za do nekoliko obroka.