Predjelo /

Salate - odličan izbor za hladna predjela

Image

Hladna predjela su najčešće salate, možete pripremiti salatu od hobotnice, raznih školjaka kao hladno predjelo. Kako pripremiti salatu kao hladno predjelo?

12.6.2021.
9:31
VOYO logo

Salata kao hladno predjelo često nađe svoje mjesto na jelovniku. Možete pripremiti salatu od hobotnice kao hladno predjelo ili salatu od rakova ili školjki kao hladno predjelo.

Za salatu od hobotnice potrebna vam je jedna hobotnica, maslinovo ulje, limun, sol i papar. Prema vlastitom ukusu možete dodati krumpir ili slanutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte hobotnicu, narežite je na komadiće i dobro ohladite. Ako ste se odlučili za krumpir kao dodatak, skuhajte krumpir, narežite na kockice i ohladite. Pomiješajte hobotnicu s krumpirom i začinite s maslinovim uljem i limunom, te soli i paprom prema vlastitom ukusu.

Na isti način kao što pripremate salatu od hobotnice, možete pripremiti i salatu od rakova ili školjki. Neka vam baza bude hobotnica, rakovi ili školjke, a hoćete li kombinirati sa kuhanim krumpirom, slanutkom, rajčicama, kaparima, češnjakom, rukolom ili perišinom ovisi o vašem odabiru i ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posluživanja salate dobro ju rashladite i poslužite je u malim porcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo