Hladna predjela od ribe za svaku prigodu
Hladna predjela od ribe, morskih plodova neka pronađu mjesto na vašem jelovniku. Salate se najčešće poslužuju kao hladna predjela. Kao hladno predjelo od ribe možete napraviti salatu s ribom iz konzerve. Za salatu s ribom iz konzerve potrebno vam jedna konzerva ribe, primjerice, lososa zatim 30 dkg krastavaca, 10 dkg kineskog kupusa te majoneza. Za začin preporučujemo kopar. Sve nasjeckane sastojke stavite u jednu posudu promiješajte ih. Uz kopar kao začin možete dodati i papar ovisi o vašem ukusu.
Osim salate kao hladnog predjela od ribe možete pripremiti kanape od ribe. U kanapeima možete kombinirati različitu ribu, primjerice, losos, sardine, skuše, tunu... Malu krišku kruha stavite maslac ili majonezu te dodajte ribu, a na ribu možete dodati rajčicu ili neku drugu salatu. Ovisno o tome koje namirnice imate njih kombinirajte.
Kanape od ribe i salata od ribe hladna su predjela koja možete jednostavno i brzo pripremiti, a vrlo su ukusna i oduševit će vaše goste ne samo okusom, nego i izgledom.
Predjela od ribe prije posluživanja dobro rashladite i servirajte ih u malim porcijama.