Hladna predjela od ribe, morskih plodova neka pronađu mjesto na vašem jelovniku. Salate se najčešće poslužuju kao hladna predjela. Kao hladno predjelo od ribe možete napraviti salatu s ribom iz konzerve. Za salatu s ribom iz konzerve potrebno vam jedna konzerva ribe, primjerice, lososa zatim 30 dkg krastavaca, 10 dkg kineskog kupusa te majoneza. Za začin preporučujemo kopar. Sve nasjeckane sastojke stavite u jednu posudu promiješajte ih. Uz kopar kao začin možete dodati i papar ovisi o vašem ukusu.
Osim salate kao hladnog predjela od ribe možete pripremiti kanape od ribe. U kanapeima možete kombinirati različitu ribu, primjerice, losos, sardine, skuše, tunu... Malu krišku kruha stavite maslac ili majonezu te dodajte ribu, a na ribu možete dodati rajčicu ili neku drugu salatu. Ovisno o tome koje namirnice imate njih kombinirajte.
Kanape od ribe i salata od ribe hladna su predjela koja možete jednostavno i brzo pripremiti, a vrlo su ukusna i oduševit će vaše goste ne samo okusom, nego i izgledom.
Predjela od ribe prije posluživanja dobro rashladite i servirajte ih u malim porcijama.